Πολιτική

Υπουργοί πίνουν… πικρό καφέ στο καφενείο της Βουλής

Χθες το μεσημέρι στο καφενείο της Βουλής κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης εμφανώς κουρασμένος έπινε τον καφέ του μαζί με τους συνεργάτες του. Μόλις τον είδα έσπευσα πάραυτα να το ρωτήσω πώς πάνε τα πράγματα και αν έχει κάποια ενημέρωση από τις Βρυξέλλες. Σε πρώτη φάση δεν μου απάντησε αλλά στη συνέχεια μου είπε "Δεν βλέπεις...; Ζητάνε απίστευτα πράγματα..."

“Και τι θα κάνετε;” τον ρωτάω.

Και με ύφος μάλλον παραίτησης μου απαντά “Είναι ο Αλέξης εκεί και διαπραγματεύεται…ο Θεός βοηθός”!

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες όσοι βλέπουν υπουργούς της κυβέρνησης ή ακόμη και στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο μόνος ίσως που πιστεύει στη συμφωνία και στη λύση είναι ο πρωθυπουργός.

Τα περισσότερα από τα κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη διακατέχονται από ένα αίσθημα ματαιότητας των πραγμάτων, αναγνωρίζοντας ότι η συμφωνία θα είναι “επώδυνη” και κόντρα στις προεκλογικές και προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος, οπότε και αν υπάρξει μπαίνει ένα αμείλικτο ερώτημα “Ποιος θα την εφαρμόσει όταν δεν συνάδει με το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του κόμματος και τα πιστεύω του και κινείται σε μνημονιακή τροχιά;”.

Είναι προφανές πλέον ότι το ζήτημα δεν είναι απλά μια συμφωνία με τους δανειστές αλλά και η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και των μελών της να την εφαρμόσουν με γοργούς ρυθμούς, διαφορετικά τα χειρότερα ίσως είναι μπροστά μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 13
Κυριάκος Μητσοτάκης, δέκα χρόνια στο «τιμόνι» της ΝΔ: Από outsider σε κυρίαρχο του παιχνιδιού
Μια πορεία με εκλογικές νίκες, κρίσεις και σταθερό αποτύπωμα στο πολιτικό σκηνικό. «Tefal ο πρόεδρος», σχολιάζουν χαριτολογώντας συνεργάτες του, σημειώνοντας πως «τίποτα δεν φαίνεται να κολλά επάνω του»
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 45
Οι αγρότες ορίζουν την επιτροπή για την συνάντηση με Μητσοτάκη: Ποιο μέτρο βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση
Όλα δείχνουν ότι στο ραντεβού της Τρίτης, θα φύγουν με την διαβεβαίωση ότι στο φθηνό ρεύμα με 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα θα ενταχθούν και όσοι έχουν ρυθμισμένες οφειλές, δεδομένου πως ο αριθμός αυτών των αγροτών δεν είναι μεγάλος
Μπλόκα αγροτών
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κάνει «άνοιγμα» στη Μαρία Καρυστιανού: «Θέλω να μιλήσω μαζί της για να φτιαχτεί αντικυβερνητικό μέτωπο»
Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος συμπορεύεται με το Κίνημα Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μαρία Καρυστιανού
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης
5