Πολιτική

Εκλογές 2015 – Βαρουφάκης: Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια

Αβίωτο το τρίτο Μνημόνιο, ούτε ο Τσίπρας το πιστεύει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εφαρμόσει δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνοντας πως δεν θα συμμετέχει στις θλιβερές εκλογές.

Νέο χτύπημα από τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά της συμφωνίας του τρίτου Μνημονίου και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του Α. Τσίπρα, παρά τους χαρακτηρισμούς πως είναι φίλος του και έξοχος πολιτικός.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών δηλώνει κοροϊδευτικά στο CNBC πως ακόμη και ένας δεκάχρονος καταλαβαίνει πόσο λανθασμένη είναι η συμφωνία.
”Ακόμη και ένα 10χρονο παιδί με γνώση κάποιων βασικών μαθηματικών ικανοτήτων θα καταλάβαινε πως αν έχεις ένα μη βιώσιμο χρέος και προσπαθείς να το λύσεις με το να προσποιείσαι ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας και να προσθέτεις δάνεια, τα μεγαλύτερα στην ιστορία, με όρους σκληρής λιτότητας, τότε το παιδί θα έλεγε πως αυτό το πράγμα δεν θα τελειώσει καλά”.

Και αμέσως μετά ο Γιάνης Βαρουφάκης στολίζει με τα καλύτερα λόγια τον Α. Τσίπρα, αποδομώντας τη συμφωνία που υπέγραψε.
Δεν θεωρώ πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στους όρους του τρίτου Μνημονίου. Θεωρεί πως είναι αναξιόπιστο. Το ίδιο πιστεύει και το ΔΝΤ.
Ελπίζω ότι η φιλία μας θα διατηρηθεί παρά τις πολιτικές διαφωνίες. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει σε ανθρώπινο επίπεδο. Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να είναι προσωπικός φίλος μου και ένας έξοχος πολιτικός.
Το τρίτο Μνημόνιο είναι αβίωτο για μια οικονομία που βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους.
Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να του πως ότι το κόμμα μας είναι τώρα ικανό να σταθεροποιήσει την οικονομία. Δεν συμμετέχω σε θλιβερές εκλογές. Ούτε ο Τσίπρας πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα. Κανένα κόμμα στην Ελλάδα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία, να εφαρμόσει δηλαδή μια μεταρρυθμιστική και δημοσιονομική ατζέντα που δεν είναι ικανή να σταθεροποιήσει την οικονομία”.

Με το προσφιλές του παιχνίδι με τις λέξεις αρνείται πως σχεδίαζε plan B για έξοδο από το ευρώ, και αμέσως μετά δηλώνει πως θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει σχέδιο για Grexit.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 12
Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου για τις «γκάφες» Ανδρουλάκη: «Ισχυρός αρχηγός αλλά υπάρχουν ζητήματα στην εικόνα του»
Στις επόμενες δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι θα έχει καταγραφεί τόσο η υπόθεση Παπαβασιλείου, όσο και η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σπίτι της η Αθήνα – Έρχεται η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ – Δεξίωση και πάρτι με το που θα «πατήσει» Ελλάδα
Το βράδυ του Σαββάτου η Γκιλφόιλ θα αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας σε μια γιορτή για τα 250 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 48