Πολιτική

Από τα τρενάκια στη… δραχμή: Το νέο video του Άδωνι

Προεκλογικά ήταν το video με τα τρενάκια που έκανε... θραύση στο twitter. Μετεκλογικά είναι το video με το... τι θα πάθει η Ελλάδα αν βγει από το ευρώ και γυρίσει στη δραχμή.

Το 5λεπτο video ανέβασε στο YouTube και στο… twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και περιγράφει με τον δικό του, γλαφυρό, τρόπο τι θα συμβεί στην Ελλάδα και τους Έλληνες αν επιστρέψουμε στη δραχμή.

«Πολύς κόσμος πιστεύει πως θα γυρίσουμε στη δραχμή που είχαμε πριν μπούμε στο ευρώ. Αυτό είναι τεράστιο λάθος», λέει αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως αν η χώρα βγει από το ευρώ, η δραχμή θα γίνει ένα χρεοκοπημένο νόμισμα και «θα είναι σαν το μπολιβάρ (σ.σ. νόμισμα της Βενεζουέλας) που ο κομπανιέρ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. Νικολάς Μαδούρο) υποτίμησε».

Φέρνει και παράδειγμα: «Μια σύνταξη 700 ευρώ σήμερα, αν γυρνούσαμε στη δραχμή θα ήταν την πρώτη μέρα 700 ευρώ, τη δεύτερη μέρα 350 ευρώ και σε διάστημα έξι μηνών 100 ευρώ».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλάει και για έναν δεύτερο μεγάλο μύθο σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή: τα χρέη που έχουμε στις τράπεζες και στις κάρτες θα διαγραφούν. «Τελείως λάθος. Οι τράπεζες θα μας έχουν χρεωμένους σε ευρώ, εμείς θα πληρωνόμαστε σε δραχμές και όσο γίνεται η υποτίμηση απλώς το χρέος θα αυξάνει. Όπως γίνεται με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Εσύ το χρωστάς στο νόμισμα που το πήρες. Τα έχεις πάρει τα δάνεια σε ευρώ, θα τα χρωστάς σε ευρώ. Δεν θα διαγραφεί το χρέος κανενός αν πάμε στη δραχμή».

Όπως λέει αν γυρίσουμε τη δραχμή, η χώρα θα οδηγηθεί 10ετίες πίσω, στην οικονομική εξαθλίωση και τη φτώχεια που βίωσε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Οι δε φτωχοί συμπολίτες μας, θα χάσουν τα περισσότερα».

«Πρέπει να βοηθήσουμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αγαπήσει περισσότερο τους συναδέλφους του στην Ευρώπη και λιγότερο τον κομπανιέρο Μαδούρο», είπε.

Αφήνει και αιχμές για την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε στον λαό τι έπρεπε να κάνει στις 25 Ιανουαρίου, δυστυχώς πίστεψε τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα παντελώς ανίκανο, αλλά αυτούς έχουμε, αυτούς πρέπει να στηρίξουμε να πάρουν τη σωστή απόφαση και να υπογράψουν τη συμφωνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Κομματικά εγκάθετοι όσοι πυρπολούν τον διάλογο με τον Μητσοτάκη – Η αστυνομία θα επιβάλει τον νόμο στα μπλόκα»
«Σε καμία πολιτεία δεν μπορεί το κράτος να ρυμουλκήσει τρακτέρ. Αυτός είναι και ο λόγος που προβάλλουν με αυτόν τον τρόπο - δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω - τα αιτήματά τους»
Παύλος Μαρινάκης 6
Το παρασκήνιο του ναυαγίου της συνάντησης με τους αγρότες - Ενοχλημένος ο Μητσοτάκης, έτοιμο το Plan B
Ποιοι θα περάσουν τελικά το κατώφλι του Μαξίμου στις 3 το μεσημέρι - Παρ’ ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι εφόσον τα μπλόκα συνεχιστούν, «η επιείκεια τελειώνει»
τρακτέρ 85
Κυβερνητικές πηγές για το νέο «όχι» των αγροτών: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο – Σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές
«Όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στο διάλογο» τονίζουν οι ίδιες πηγές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 110
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53