Κόσμος

Γάμοι… εξπρές για όσους φιλιούνται δημοσίως!

Συντηρητικοί ινδουιστές στην Ινδία θα προσφέρουν λευκά τριαντάφυλλα, δωρεάν συμβουλές και μια ευκαιρία να... παντρευτούν στα ζευγάρια που θα πιάσουν να φιλιούνται ή να αγκαλιάζονται σε δημόσιους χώρους ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι τριμελείς ομάδες των εθελοντών του κινήματος Αχίλ Μπαράτ Χίντου Μαχασάμπα θα “σαρώσουν” πάρκα και δημόσιους χώρους αύριο Σάββατο αναζητώντας τα ζευγάρια που επιδεικνύουν “άσεμνη συμπεριφορά”. “Θα τους εξηγήσουμε το νόημα της αγάπης. Τασσόμαστε κατά της χυδαιότητας, όχι κατά της αγάπης”, είπε ο πρόεδρος του κινήματος, Τσάντερ Πρακάς Καουσίκ.

“Το Σουχάαγκ ράατ πρέπει να περιορίζεται στην κρεβατοκάμαρα, όχι στους δρόμους”, πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την ινδουιστική φράση για την “ολοκλήρωση του γάμου”.

Ο Καουσίκ είπε ότι οι εθελοντές θα μοιράζουν λευκά τριαντάφυλλα για να δείξουν τις ειρηνικές διαθέσεις τους και θα συμβουλεύουν τα ζευγάρια να παντρευτούν εάν πραγματικά αγαπιούνται. Έχουν και τη στήριξη ιερωμένων που δηλώνουν πρόθυμοι να παντρέψουν επιτόπου όποιους το επιθυμούν.

“Στην εποχή μας δεν είναι δυνατόν να εξαναγκάζουμε τους ανθρώπους (να παντρευτούν), μόνο να τους συμβουλεύσουμε μπορούμε”, υπογράμμισε ο Καουσίκ.

Το κίνημα αυτό, που δεν συνδέεται με το ινδουιστικό-εθνικιστικό κυβερνών κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα, είναι μία από τις ομάδες που έχουν “αυτοδιοριστεί” φύλακες της ηθικής των νεαρών Ινδών, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο διεκδικούν το δικαίωμά τους να επιλέγουν τον σύντροφό τους, ανεξαρτήτως κάστας ή άλλων παραδοσιακών περιορισμών.
Πολλοί νεαροί έχουν οργανώσει εκδηλώσεις “μαζικών φιλιών” σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την “αστυνομία ηθών”.

Η αποκάλυψη των σχεδίων του Χίντου Μαχασάμπα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί δεν δίστασαν να χλευάσουν την κινητοποίηση. “Σας αγαπώ όλους. Τώρα περιμένω το Χίντου Μαχασάμπα να με παντρέψει με όλους εσάς”, έγραψε στο Twitter ο συγγραφέας Ντουρτζόι Ντάτα. Φοιτητές στο Νέο Δελχί οργανώνουν μάλιστα μια “αντισυγκέντρωση” έξω από τα γραφεία του συντηρητικού κινήματος, όπου θα πάνε ντυμένοι με… νυφικά και γαμπριάτικα κοστούμια. “Πρέπει να πάω στο κομμωτήριο! Έφτασε η μεγάλη μέρα!” έγραψε χαρακτηριστικά μια φοιτήτρια, η Λάξμι Μπάι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 70χρονη στο Ισραήλ που φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία Νετανιάχου με εκρηκτικό μηχανισμό
Σύμφωνα με την Jerusalem Post η αστυνομία περιέγραψε τη γυναίκα ως «γνωστή αντικυβερνητική διαδηλώτρια» - Είχε έρθει σε επαφή διαδηλωτές και αναητούσε τρόπους να προμηθευτεί όπλα
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 4
Η Ρωσία περιμένει «πολύ δύσκολες» διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη – Το απόγευμα ο γ’ γύρος των συνομιλιών
«Κανείς δεν περιμένει έναν εύκολο δρόμο. Φυσικά, θα είναι μια πολύ δύσκολη συζήτηση», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους - Ο Τραμπ έχει δώσει διορία 50 ημερών στη Ρωσία να συμφωνήσει σε εκεχειρία
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη