Πολιτική

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα

Έχουν περάσει μόλις 15 μέρες από τις εκλογές και είναι φυσικό η κυβέρνηση Τσίπρα να μην έχει φθαρεί. Άλλωστε, μόλις την Κυριακή ξεκίνησαν οι προγραμματικές δηλώσεις. Παρόλα αυτά, είναι εντυπωσιακά τα ποσοστά των πολιτών που τη στηρίζουν όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, τόσο για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές όσο και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, στην κυβέρνηση Τσίπρα όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για το topontiki.gr.

Στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «ναι» φτάνει το 59%, το «όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.

Το 67% των ερωτηθέντων κρίνουν θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το 9% αρνητικά και το 19% δηλώνει αδιάφορο.
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα έδινε το 60% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, το 57% του ΠΑΣΟΚ, το 53% του Ποταμιού και το 48% του ΚΚΕ. Αρνητικό εμφανίζεται το 81% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Όσον αφορά στην στάση της κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, συμφωνεί το 75% των ερωτηθέντων. Πέρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που το ποσοστό τους ξεπερνά το 90%, συμφωνεί το 41% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 97% της Χρυσής Αυγής, το 73% του Ποταμιού, το 69% του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΚΚΕ.

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο πως αντιμετωπίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής συμφωνούν σε ποσοστό 88%, του ΠΑΣΟΚ 68%, της Νέας Δημοκρατίας 31%, του ΚΚΕ 41%, του Ποταμιού 47%.

Πηγή: topontiki.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3