Πολιτική

Σώθηκαν οι συντάξεις – Τις εγγυάται προσωπικά ο Στρατούλης

Αν υποπτευτώ κύριε Στρατούλη μου ότι δεν θα πάρω τη σύνταξη στην ώρα μου ή θα πάρω μικρότερη, θα χάσω κάθε εκτίμηση που είχα στο πρόσωπό σας.

Τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα ανελλιπώς κάθε μήνα παίρνω το λεφτά μου και έτσι μπορώ να πηγαίνω σε κανένα ταβερνάκι να πιω καμιά ρετσίνα.

Ναι, βρε ρετσίνα πίνω. Τι άλλο να πιω. Με τις συντάξεις που μας άφησε η τρόικα, πάλι καλά που πίνω και ρετσίνα. Βέβαια παλιά, στα χρόνια του Αγαμέμνονα, έπινα Ντομ Περινιόν. Αλλά περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.

Δεν σας το κρύβω ότι τελευταία είχα αρχίσει και φοβόμουν πως πάει θα το χάσω το ταβερνάκι. Κόψε από την επικουρική, κόψε δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα τη θυσίαζα τη ρετσινούλα που έπινα τρεις χιλιάδες χρόνια.

Ακουσα και εκείνον το Ρωμανιά χτες το πρωί και πανικοβλήθηκα. Τί εφιάλτης κι΄ αυτός Δία μου. Αλλά ευτυχώς ήρθε ο φύλακας άγγελος των συνταξιούχων, ο κύριος Στρατούλης, και με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως στον αιώνα τον άπαντα, όσο θα είναι στην κυβέρνηση για να μην υπερβάλουμε κιόλας, οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ, αλλά θα κερδίσουν κιόλας (ε, ρε θα αναστενάξουν οι ταβέρνες και τα κρασοπουλιά. Και πούσαι Δία, ετοιμάσου για πολύ τσίκνα…).

Η καρδιά μου πήγε στη θέση της και σκέφτηκα: Αυτός ο Στρατούλης θα πρέπει να έχει πολλά λεφτά για να εγγυάται προσωπικά τις συντάξεις. Γιατί απ΄ ότι ξέρω στα ταμεία υπάρχει πολύ λίγο… σάλιο. Η μήπως ήταν προπαγάνδα για να μας κόβουν τις συντάξεις;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ασθενή που παίρνει φάρμακα στο σπίτι του: «Μικρότερες οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»
Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του ασθενή μίλησε και για τις μεταμοσχεύσεις αλλά και το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο όπου θα γίνουν τα εγκαίνια το επόμενο διάστημα
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια μετασχηματιστική τεχνολογία» – Η συζήτηση στο Athens Innovation Summit
Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης
Κυριάκος Μητσοτάκης