Πολιτική

Το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο της Libération για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, χαμογελαστού και με υψωμένη τη γροθιά, έχει ντύσει το πρωτοσέλιδό της η σημερινή Libération.

Η γαλλική εφημερίδα αφιερώνει το πρώτο της θέμα στις κρίσιμες αυριανές εκλογές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη, με τίτλο “Ελλάδα. Η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Στο ρεπορτάζ, η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκάσει πολλούς αξιωματούχους στην ΕΕ να σκεφτούν, ωστόσο επισημαίνει πως σε περίπτωση εκλογής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα υπάρξει κάποια επανάσταση.

“Η σκληρή αντιμετώπιση της Ελλάδας από την τρόικα, που οδήγησε σε μια χωρίς προηγούμενο απώλεια αγοραστικής δύναμη και μαζική ανεργία, δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς λαϊκή αντίδραση”, επισημαίνει η εφημερίδα.

Και προσθέτει: “Όσο πλησιάζει στην εξουσία, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ρίχνει όλο και περισσότερο νερό στο κρασί του. Αυτό που ενδεχομένως θα γίνει είναι μια συνετή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους καθώς και μια προσεκτική ενίσχυση της κατανάλωσης, που είναι απολύτως απαραίτητη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή για τα περί «περιθωριακών κομμάτων»: «Ξέρουν για ποια μίλησα» – «Έλεος με τη χυδαιότητα»
«Ο υπουργός να μας ορίσει τι θεωρεί “περιθωριακά” κόμματα και τι θεωρεί ανακόλουθο στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή 3