Κόσμος

Ο Andreas Lubitz ήξερε τα “κατατόπια” της τραγωδίας…

- Ο Andreas Lubitz επισκεπτόταν πολύ συχνά το σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Germanwings
- Ήταν μέλος αερολέσχης και πετούσε πολύ συχνά στην συγκεκριμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων
- Οι εφιάλτες που έβλεπε ο Γερμανός πιλότος και οι ανατριχιαστικές του "προαναγγελίες"
- Παρουσία της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ η τελετή στη μνήμη των θυμάτων, στις 17 Απριλίου
- "Όλος ο κόσμος θα θυμάται το όνομά μου", είχε πει ο 28χρονος συγκυβερνήτης σε πρώην σύντροφό του

Ένα ακραίο σενάριο θα ήταν ο Andreas Lubitz να είχε προσχεδιάσει ακόμη και το σημείο στο οποίο θα έριχνε το Airbus 320 της Germanwings.

Όμως ποιος μπορεί να είναι σίγουρος πλέον, μετά από όλες τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στην επιφάνεια για τις συνθήκες της ανείπωτης αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις, που έμελλαν να γίνουν νεεκροταφείο για 149 αθώες ψυχές;

Η τελευταία πληροφορία αναφέρει πως ο 28χρονος Γερμανός πιλότος επισκεπτόταν το συγκεκριμένο σημείο τακτικά. Πολύ τακτικά μάλιστα, καθώς το τοπίο στην περιοχή είναι μαγευτικό.

Μέλος αερολέσχης

Όπως αναφέρει το cbsnews.com, ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz ήταν μέλος μίας αερολέσχης με την οποία “πετούσε” στις απότομες κορυφές των γαλλικών Άλπεων.

Μάλιστα, από όταν ήταν μικρός επισκεπτόταν το σημείο και με τους γονείς του, όπως αποκαλύπτει ένα μέλος της συγκεκριμένης λέσχης.

Ο Francis Kefer, δήλωσε στην τηλεόραση  i-Tele πως η οικογένεια του 28χρονου Γερμανού επισκέπτονταν τακτικά την συγκεκριμένη τοποθεσία από το 1996 μέχρι το 2003.

Μία τοποθεσία που εξαιτίας των αμέτρητων κορυφών της είναι διάσημη στην κοινότητα των πιλότων ανεμόπτερων.

Τελετή στην μνήμη των θυμάτων

Μια εθνική τελετή στη μνήμη των 150 θυμάτων από τη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings θα γίνει στις 17 Απριλίου στον Καθεδρικό της Κολονίας, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του προέδρου της χώρας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Στην τελετή αυτή έχουν προσκληθεί “οι οικογένειες και οι φίλοι” των θυμάτων, καθώς πολλοί κατάγονταν από την περιοχή αυτή της Γερμανίας, αλλά και εκπρόσωποι άλλων χωρών που θρηνούν θύματα από το αεροπορικό δυστύχημα, είπε μια εκπρόσωπος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Μια λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων τελέστηκε σήμερα το πρωί και στον Καθεδρικό ναό του Ντιν-λε-Μπεν, της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

“Ήρθα για να προσευχηθώ για τις οικογένειες και τα θύματα. Με συγκλόνισε η τραγωδία αυτή. Είναι σημαντικό να τελέσουμε σήμερα αυτό το μνημόσυνο”, είπε μια ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής που, μαζί με πολλούς άλλους πιστούς, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους οικείους των θυμάτων.

Πολλοί, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, άφησαν ένα μπουκέτο λουλούδια στη βάση της Αγίας Τράπεζας όπου είχαν τοποθετηθεί 150 κεριά, ένα για κάθε θύμα.

Μέλη δύο οικογενειών που θρηνούν θύματα από την τραγωδία αυτή αναμένονταν σήμερα στο Ντιν-λε-Μπεν, όμως δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα παραβρίσκονταν στην τελετή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1