Ελλάδα

Δράσεις στην πλατεία Συντάγματος για την αναπηρία

Δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο.

Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (Σ.Κ.Ε.Π) διοργανώνουν δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 12 μ.μ. έως τις 2 μ.μ. Στη δράση θα παραβρεθεί ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση με την αναπηρία και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι με αναπηρία, ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Όλοι πρέπει να δούμε αλλιώς τους χώρους γύρω μας και να τους βιώσουμε όπως τους βιώνουν τα άτομα που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα στην πόλη.

Με αυτόν το στόχο διοργανώνονται :
– Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής αναπηρίας: άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους. Η δράση υλοποιείται υπό την καθοδήγηση στελεχών και συνεργατών του Σ.Κ.Ε.Π., με κινητική αναπηρία.
– Δράση βιωματικής προσομοίωσης αισθητηριακής αναπηρίας: οι συμμετέχοντες βιώνουν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες (κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κλπ). Η δράση υλοποιείται με εκπαιδευτές κινητικότητας & προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έρχεται κρύο με επιλεκτικές και ασθενείς χιονοπτώσεις» - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου και τα «καρφιά» εναντίων μετεωρολόγων
«Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 8-10 βαθμούς, με ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 7–8 μποφόρ, αλλά χωρίς δυναμικά επεισόδια χιονοπτώσεων»
καιρός
Υπό την επήρεια μέθης οδηγούσε η 24χρονη που έπεσε πάνω σε 15 αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - 0,41 έδειξε η μέτρηση αλκοόλ
Έτσι εκτός την ποινή που θα της επιβάλλει το δικαστήριο, θα της επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες και ακινητοποίηση του οχήματός της
Η στιγμή που έχει φτάσει το ασθενοφόρο
Ανοίγει η ακτίνα των ερευνών για τον εντοπισμό της 16χρονης Λόρα - Τα νέα δεδομένα και τα χαμένη ίχνη των τελευταίων ημερών
Τις τελευταίες ώρες οι έρευνες αναμένεται να επεκταθούν σε άλλα σημεία της Αττικής ενώ έλεγχοι γίνονται και θα γίνουν σε αεροδρόμια, λιμάνια και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς με τα οποία μπορεί να ταξίδεψε τα τελευταία 24ωρα η 16χρονη
Η 16χρονη Λόρα