Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σημείωσε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.
Επεσήμανε, παράλληλα, ότι ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών, ενώ τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.
Παράλληλα, εξήγησε στον Βρετανό αξιωματούχο ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση ο διεθνής οργανισμός παρέχει στη χώρα μας τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Από την πλευρά του ο Βρετανός πρέσβης παρουσίασε στον κ. Σταθάκη το πλαίσιο των βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών.
Ο κ. Κίτμερ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα προσκαλέσουν ουσιαστικά και νέους επενδυτές τόσο στους παραπάνω τομείς, όσο και στον τομέα της ενέργειας.
Ο Βρετανός πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας και στη σταθερή σχέση του Λονδίνου με τον Πειραιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.