Πολιτική

Financial Times: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει ρότα τότε… Grexit

Οξεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκούν με νέο άρθρο τους οι Finacial Times, τονίζοντας ότι "παρά τα λάθη των πιστωτών, το πρόβλημα είναι πως δυο μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, οι διαπραγματευτές είναι μετά βίας πιο κοντά σε μια συμφωνία".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Mε κάθε μέρα που περνά χωρίς να υπάρχει ούτε κοινός τόπος για συζήτηση μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, ο κίνδυνος ενός Grexit πλησιάζει όλο και περισσότερο”, αναφέρει το δημοσίευμα.

“Αλλάξτε”

“Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει στάση, οδηγεί τον ελληνικό λαό έξω από το κοινό νόμισμα”, τονίζεται ακόμη στο άρθρο με το “φάντασμα” του Grexit να επανεμφανίζεται.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι “Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ”, με τους συντάκτες της εφημερίδας να σημειώνουν ότι όποια κι αν είναι τα λάθη των δανειστών, οι ελληνικές Αρχές αποδεικνύουν πως είναι αναξιόπιστοι διαπραγματευτικοί εταίροι.

Θέμα… Βαρουφάκη

Για ακόμη μία φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζεται “εξαιρετικός στην αυτοπροβολή αλλά αναξιόπιστος συνομιλητής”.

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζεται ότι η ενόχληση στις τάξεις των εταίρων δεν περιορίζεται πλέον μόνο στους κ.κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά έχει επεκταθεί σε αξιωματούχους που έβλεπαν με… “καλό μάτι” στην Ελλάδα.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδείγματος χάριν, μέσω του Πιέρ Μοσκοβισί, έχει προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του έντιμου διαμεσολαβητή. Αλλά η Κομισόν δεν έχει μόνο δει ανεπίσημα έγγραφά της (σ.σ. τα “προσχέδια Μοσκοβισί”) να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικά εργαλεία (από την Ελλάδα), εχει επίσης απογοητευτεί από την αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει υποσχέσεις και να έρθει σε επαφές πριν καταθέσει νέα νομοσχέδια”, τονίζεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

Πηγή: ft.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ με φόντο τις εκλογές: Η επίθεση στον Πιερρακάκη και το ξεκάθαρο «όχι» στον Τσίπρα
Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τον μονομέτωπο «πόλεμο» με την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού Άννα Διαμαντοπούλου έκλεινε και οποιαδήποτε «πόρτα» συνεργασίας με το υπό ίδρυση κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Νίκος Ανδρουλάκης
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη