Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 26,7 % διαφορά!

Τη δυναμική του στη κοινωνία διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί το Σάββατο. Στο 26,7% η διαφορά από τη ΝΔ!

Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 47,8%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 21,1%. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6,1% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4% και το Κίνημα με 2,2%.

Μεγάλο είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόθεση ψήφου, όπου συγκεντρώνει το 41,9% με τη ΝΔ να πέφτει κάτω από τις 20 μονάδες, με 18,4%!. Ακολουθούν η ΧΑ με 5,3%, το Ποτάμι με 4,9%, το ΚΚΕ με 3,9%, οι ΑΝΕΛ με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3% και το Κίνημα με 2%.

Στη δημοσκόπηση το 84% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ ενώ μόλις το 13% τάσσεται υπέρ της δραχμής.

Σε ότι αφορά τη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, το 60% θεωρεί ότι πρέπει να υποχωρήσει η Ευρωζώνη από τη θέση της, 20% η Ελλάδα και 18% και οι δύο πλευρές.

Σε ερώτηση αν θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, το 80% δηλώνει αισιόδοξο και μόλις το 17% πιστεύει ότι δεν θα βρεθεί λύση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
45
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2