Πολιτική

Απειλές από Βαλαβάνη – Ντου της εφορίας σε όποιον δεν μπει στη ρύθμιση

Σαφή προειδοποίηση σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο αλλά δεν τις τακτοποιούν στέλνει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις, η Νάντια Βαλαβάνη τους προειδοποίσε πως αν δεν κάνουν χρήση της ρύθμισης που έχει φέρει η Κυβέρνηση – και η οποία, όπως είπε, θα είναι η τελευταία – “αυτοί να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα από αυτούς θα περάσει η εφορία».

Παράλληλα η κ. Βαλαβλάνη έδωσε στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν ότι από το 2010 υπήρξε έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως προς το ΑΕΠ και ειδικότερα το 2014 τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο έφτασαν το 39,7 % του ΑΕΠ. Δηλαδή όπως είπε «το 40% του ΑΕΠ είναι χρέη που χρωστούν οι πολίτες στο κράτος. Έξω τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και νομίζω αυτό λίγο πολύ τα λέει όλα».

Πάντως η υπουργός δήλωσε αισιόδοξη ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πετύχει, «και αυτό το λέω γιατί παίρνω εκατοντάδες μηνύματα καθημερινά από πολίτες για το αν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση ενώ πάνω από 65.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τοopengov» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη
Πυρά Πιερρακάκη σε Ανδρουλάκη: «Πλειοδοτείτε με τον Τσίπρα στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με φόντο τη ΔΕΗ, τον ΦΠΑ και την οικονομία – «Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο πολιτικό ανταγωνισμό για τόσο μικρό έπαθλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών
Ανδρουλάκης και Πιερρακάκης