Πολιτική

Χαρδούβελης: Οι σύμβουλοί μου δεν μου είπαν να κάνω δήλωση

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χραδούβελης, παραδέχεται σε συνέντευξή του ότι δεν κατέθεσε δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το διάστημα που ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη για τα χρηματικά ποσά που έβγαλε στο εξωτερικό ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News παραδέχεται ότι δεν κατέθεσε δηλώσεις πόθεν έσχες για τα έτη 2011 και 2012, όπως όφειλε ως διευθυντής του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης αποδίδει αυτή την απόφαση στις κατευθύνσεις που έλαβε από τους νομικούς του συμβούλους.

«Οι νομικοί μου σύμβουλοι μου είπαν ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τη θέση που κατείχα εκείνη την περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Το χρονικό και η… “πόρτα” από την Συγγρού

Ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά παπαδήμου το Νοέμβριο του 2011 και λίγες εβδομάδες αργότερα,στις 14 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η παραίτησή του από την θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πειραιά, εξαιτίας της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Στην θέση του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πωθυπουργού παρέμεινε έως τις εκλογές του Μαίου του 2012, συνεπώς ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες για τα έτη 2011 και 2012.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τις αποκαλύψεις αυτές ο κ. Χαρδούβελης αποτελεί παρελθόν από τις συσκέψεις στη Νέα Δημοκρατία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στην τακτική ενημέρωση του Αντώνη Σαμαρά για οικονομικά θέματα, που έχει ως κεντρικό θέμα την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γκίκας Χαρδούβελης δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Συγγρού και ενημερώθηκε ότι δεν χρειάζεται να ξαναπάει με τη φράση: «Ο πρόεδρος δεν θα χρειαστεί άλλο τις συμβουλές σου».

Πηγή: Real News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 17
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά