Πολιτική

Τσίπρας: Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, περιμένουμε το ίδιο και από τους εταίρους

Θέματα απασχόλησης, ειδικά των νέων, αλλά και μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τέθηκαν στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως είπε στις δηλώσεις του ο Α. Τσίπρας.

Με 60% ανεργία στους νέους δεν μπορείς να μιλάς για μέλλον είπε ο Α. Τσίπρας. Πλέον μπορούμε να στείλουμε και ένα μήνυμα ελπίδας στον Ελληνικό Λαό. Το μήνυμα που πρέπει να δώσει η Ευρώπη είναι η βοήθεια και η αλληλεγγύη.

Έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην απασχόληση στη χώρα , πρέπει να δωθεί είπε ο Μ. Σούλτς. Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτίθεται να κινητοποιήσει κονδύλια. Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και από την Ελληνική πλευρά.

Υπάρχει ένα ποσό κοντά στα έξι δισ. ευρώ., είπε ο κ. Σούλτς. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για τη δημιουργία σχεδίου για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στις προστριβές που υπήρξαν τον τελευταίο καιρό μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εταίρων ο κ. Σολυτς ανέφερε πως παρερμηνείες και αντιπαραθέσεις μπορούν να ξεπεραστούν.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η Ελλάδα έχει ξεκινήσεις τις μεταρρυθμίσεις, εμείς έχουμε αρχίσει να υλοποιούμε το δικό μας κομμάτι των δεσμεύσεων και περιμένουμε και από τους εταίρους μας το ίδιο, είπε ο κ. Τσίπρας. Θεωρούμε ότι θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός και οι αποφάσεις θα εφαρμοστούν με έναν δημιουργικό τρόπο ώστε Ελλάδα και Ευρώπη να ξεπεράσουν την κρίση.

Καθυστέρηση “βλέπει” ο Γιούνκερ

Θα πρέπει να πω ότι δεν έχει υπάρξει πολύ μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά στα θέματα που έχουμε συμφωνήσει, είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα.

Είμαι αισιόδοξος, είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ. Γιούνκερ και συμπλήρωσε πως είναι βέβαιος πως υπάρχει η πολιτική βούληση που θα δώσεις τις λύσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης