Πολιτική

“Ψαρεύει” συμμάχους ο Βαρουφάκης στη Γαλλία απέναντι στη Γερμανία – Πληροφορίες για μυστικές συναντήσεις

Άπλωσε δίχτυα στη Γαλλία και... ψαρεύει συμμάχους στην Ευρώπη η ελληνική κυβέρνηση.

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είχε στο Παρίσι, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και σκοπός τόσο του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο στο Παρίσι, είναι να δημιουργήσουν …ασπίδα προστασίας απέναντι στις πιέσεις των Γερμανών.

Μετά τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του, οι δύο υπουργοί δεν προέβησαν σε δηλώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαπέν μετέφερε τα μηνύματα από τη συνάντηση που είχε νωρίτερα το μεσημέρι με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, όπου κύριο θέμα ήταν η Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις.

Το Παρίσι θέλει να παίξει έναν ρόλο-γέφυρα στις συζητήσεις που γίνονται, ώστε να υπάρξει κάποια συμφωνία με την ελληνική πλευρά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να είχε άτυπες συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Στόχος των επαφών είναι να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο από Γαλλία, Κομισιόν και άλλους θεσμούς απέναντι στην προσπάθεια αποδόμησης, που επιχειρεί η Γερμανία και πρωτοστάτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόσο του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ελληνική κυβέρνηση μελετούν και το ενδεχόμενο να υπάρξει ψήφισμα στην Ευρωβουλή σε συνεργασία και με Έλληνες ευρωβουλευτές, το οποίο θα καταδικάζει τις πιέσεις και την οικονομικά ασφυξία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόρισμα Καρώνη: Ο Μαρινάκης έχει καταντήσει ο «ψευταράκος» του Μαξίμου
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιστορία με το πόρισμα Καρώνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης 1
«Βολές» κυβέρνησης κατά ΠΑΣΟΚ με «όπλο» το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου, η κοινή γνώμη θα σταθμίσει καλύτερα την κατάσταση και τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη