Κόσμος

Ο Γιούνκερ προτείνει ευρωστρατό για να “μας πάρει σοβαρά ο Πούτιν”

Ισχυρή Ευρώπη με κοινό στρατό προκειμένου να την πάρει στα... σοβαρά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, οραματίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν προτείνει τη σύσταση ευρωστρατού, λέγοντας ότι θα εξυπηρετούσε την χάραξη ενιαίας πολιτικής σε ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικών σχέσεων.

«Θα διαμήνυε και στη Ρωσία πως μιλάμε σοβαρά όταν συζητούμε για υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών», τονίζει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt και πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα τόνωνε την εικόνα της Ευρώπη διεθνώς: «Η εικόνα της Ευρώπης έχει πληγεί δραματικά και όσον αφορά την εξωτερική πολιτική δεν φαίνεται να μας λαμβάνουν απολύτως σοβαρά».

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, τέτοια ιδέα φαίνεται πως θα έβρισκε θετικό έδαφος στη Γερμανία: Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών στο Βερολίνο Νόρμπερτ Ρότγκεν σχολίασε πως οι ευρωπαϊκές χώρες δαπανούν αθροιστικά πολλαπλάσια από ό,τι η Ρωσία, αλλά οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνατότητες είναι ανεπαρκείς όσο ο καθένας λειτουργεί ξεχωριστά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ