Πολιτική

Δύο φωνές στη Γερμανία για την επιχείρηση “ένα δισ ανά μέτρο”

Όσο πλησιάζει το Eurogroup τόσο πληθαίνουν οι φωνές και κυρίως από την πλευρά της Γερμανίας η οποία πλέον δείχνει να εμφανίζεται με δύο φωνές, εκείνη της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε.

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δείχνει σαφώς πιο θετική από τον ίδιο της τον υπουργό, κ. Σόιμπλε μπροστά στο ενδεχόμενο μερικής εκταμίευσης της δόσης, εάν η Ελλάδα μέσα στον Μάρτιο προχωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις.

Πηγές της καγκελαρίας σύμφωνα με το Mega ανέφεραν χαρακτηριστικά πως “υπάρχει σκέψη αν η Ελλάδα εφαρμόσει μερικά μέτρα, να υπάρξει μια ενδιάμεση αξιολόγηση και να καταβληθεί μέρος της δόσης”.

Αυτό το παράθυρο είχε αφήσει ανοιχτό ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά μία ημέρα αργότερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε είχε σπεύσει να το απορρίψει.

Φαίνεται πως αυτό το σκωτσέτζικο ντους της Γερμανίας έχει στόχο να οδηγήσει την νέα κυβέρνηση να λαμβάνει ουσιαστικά ένα-ένα μέτρο με δέλεαρ κάποιο δισεκατομμύριο της δόσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ: Πώς αξιολογούν τα μέτρα, η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, χάνει ο Τσίπρας από την Καρυστιανού
Σχετικά με μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο - Το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν παρακολούθησε την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Κυριάκος Μητσοτάκης 100
13ος μισθός στο δημόσιο, συλλογικές συμβάσεις και μείωση του ΦΠΑ οι τρεις πόλοι των προτάσεων Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ
Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη προσπαθούν να μην αφήσουν κανένα θέμα ανοικτό κοστολογώντας όλες τις προτάσεις που θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 5
Τα ενεργειακά και γεωστρατηγικά οφέλη για την Ελλάδα με την έλευση της Chevron και τα «αγκάθια» για Τουρκία και Λιβύη
Εκτός από την ενίσχυση της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα η κατάθεση προσφοράς για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη νότια Κρήτη την ενισχύει και γεωστρατηγικά
Μέγαρο Μαξίμου