Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Προσκύνημα Ιερώνυμου στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και… άδειασμα σε Φίλη: Όποιος θέλει διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας θα το μετανοήσει

Προσκύνημα Ιερώνυμου στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και… άδειασμα σε Φίλη: Όποιος θέλει διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας θα το μετανοήσει

– Στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω για να προσκυνήσει τα λείψανα της Αγίας βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
– Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και κυρίως στον Νίκο Φίλη για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
– “Άνθρωποι των λόγων όσοι λένε για τα λείψανα και από λόγια χορτάσαμε”
– Μπαλτάς: Στόχος μας ο διάλογος για το διαχωρισμό

Τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, οι ουρές των πιστών για να τα προσκυνήσουν και η περιφορά τους στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» έχουν αναχθεί σε μέγα πολιτικό θέμα μετά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Νίκου Φίλη, που μίλησε για ειδωλολάτρες και εμπόριο λειψάνων.

Με αφορμή όλα αυτά, επέστρεψε στη συζήτηση της πολιτικής ζωής το θέμα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας. Και ενώ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε βήματα προσέγγισης προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, φαίνεται πως υπάρχει πολύς δρόμος ως εκεί ακόμα.

Το πρωί της Πέμπτης, την Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω για να προσκυνήσει τα λείψανα επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και σήμερα, εκατοντάδες πιστοί βρίσκονταν εκεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για τη δήλωση του Νίκου Φίλη πως είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Η απάντηση του προκαθήμενου της Εκκλησίας ήταν κάτι περισσότερο από αιχμηρή: «Τώρα, ας μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα. Αυτό θέλει πολύ συζήτηση. Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα, θα τα μετανοήσουν».

Ο κ. Ιερώνυμος είχε μια ακόμη αιχμή κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από μερικές μέρες χαρακτήρισε ειδωλολατρία το προσκύνημα των λειψάνων. «Όσοι λένε για τα λείψανα είναι άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μας έχουν κουράσει και έφεραν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση. Χρειαζόμαστε λόγο αυτή την εποχή και όχι λόγια»..

Βγαίνοντας από τον Ιερό Ναό, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό. «Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτόν τον λαό, δεν πρέπει να τον ξεχνάμε και να τον περιφρονούμε», είπε και απάντησε εμμέσως, για άλλη μια φορά, στον Νίκο Φίλη: «Θαυμασμός απεριόριστος και μεγαλείο το να περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι 6 και 7 ώρες για να επαναποθέσουν τον θαυμασμό στο ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε