Πολιτική

Σκουρλέτης: Δημοψήφισμα ή εκλογές αν στραβώσουν οι διαπραγματεύσεις

Ποτέ δεν υπήρξε επιλογή μας να φύγουμε από το ευρώ, θέλουμε συμφωνία με έντιμο συμβιβασμό αλλιώς δημοψήφισμα ή εκλογές, δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης.

Μια συμφωνία που θα κινείται «στο δρόμο των δεσμεύσεων» και θα αποτελέσει «έναν έντιμο και ρεαλιστικό συμβιβασμό» προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση, επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο». Ωστόσο, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα είναι το προσδοκώμενο, ο ίδιος τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος ή εκλογών.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθαρίζει ότι «ποτέ δεν υπήρξε επιλογή μας να φύγουμε από την ευρωζώνη» και πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης σε εργασιακά και Ασφαλιστικό. Δηλαδή «όχι μειώσεις σε συντάξεις, σε κύριες και επικουρικές. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω του νόμου που έχει κατατεθεί για διαβούλευση και βρίσκεται στα χέρια της ΟΚΕ. Και ταυτόχρονα κανένα μέτρο υφεσιακού χαρακτήρα, που θα επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «ευχαριστώ» του Κυριακού Μητσοτάκη σε πυροσβέστες και εθελοντές - «Το κράτος δίπλα σε όσους είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους»
«Ο κρατικός μηχανισμός κλήθηκε να δώσει έναν τιτάνιο αγώνα και να αντιμετωπίσει παράλληλα δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 76
Στο 1,5 δισ. ευρώ το «καλάθι» της ΔΕΘ: Τα μέτρα που εξετάζει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Βάζω τάξη στα οικονομικά, έχω υψηλότερη ανάπτυξη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μειώνω την ανεργία, δημιουργώ πλεονάσματα μόνιμα και επιστρέφω ένα μερίδιο πίσω στην κοινωνία» δηλώνει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 9