Πολιτική

3,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε και μάλιστα με πλειοψηφία. Αλλά επειδή η παράσταση νίκης δεν μετράει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρκείται στη διαφορά των 3,5 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία που του δίνει νέα δημοσκόπηση.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24» δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 3,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και 4 στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έναντι της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% (27,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 25% (24%). Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη με 6,5% (7%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5% (6%), «Το Ποτάμι» με 5,5% (5,5%) επίσης, το ΚΚΕ με 5% (5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% (3,5%).
«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 5,5% (6%) των ερωτηθέντων, το Λευκό/Άκυρο/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 6,5% (7,5%), ενώ 8,5% (8%) του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% (30%) και η ΝΔ 26,5% (26%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη με 7% (7,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6,5%), όπως και «Το Ποτάμι» με 6% (6%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% (3,5%). «Άλλο κόμμα» με 6% (6,5%) των ερωτηθέντων, ενώ 9% (8,5%) του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν».

Στην ερώτηση «ποιόν από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 36% και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 32% απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 3% δεν απάντησε.

Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 61% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 27% η ΝΔ, και 4% άλλο κόμμα. Ένα 8% του δείγματος δεν απάντησε.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19 – 21 Δεκεμβρίου 2014.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 8
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5