Πολιτική

“Σκοτωμός” Βούλτεψη – ΣΥΡΙΖΑ για τον Ρωμανό! Η τρομοκρατία και το… λάδι στη φωτιά

«Θεωρώ αδικαιολόγητο ότι ο κ. Τσίπρας, αρχηγός ενός κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρεμβαίνει σε ένα τέτοιο θέμα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά άμεσα, κάνοντας λόγο για σκηνικό έντασης και τρομοκρατία!

Η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Bήμα», τόνισε ακόμη πως «μόλις το θέμα κατευνάστηκε κι όλα τα κόμματα μίλησαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης και συμφώνησαν ή κατανόησαν ότι η λύση που δίνεται είναι η πιο λογική και η πιο σωστή και ενώ έχει ηρεμήσει η κατάσταση, ο κ. Τσίπρας με τη δήλωσή του ουσιαστικά επαναφέρει το θέμα και ανάβει το φυτίλι της αναταραχής. Είναι διαλυτική κατάσταση».

«Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα κόμμα που επίσημα μιλά για αφοπλισμό της Αστυνομίας. Όταν έχεις μια τέτοια άποψη μπροστά σου, τι μπορείς να περιμένεις, παρά μια διαλυτική κατάσταση; Έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που κάνει ημερίδες με τίτλο «Ένοπλες Δυνάμεις Νέου Τύπου»…», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ ακόμη προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια του συγκεκριμένου γεγονότος έχει σκοπό την εκμετάλλευσή του και την πρόκληση επεισοδίων, για τα οποία θα είναι υπεύθυνος».

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ανέφερε ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, με σκοπό να αρθούν τα εκατέρωθεν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Εκεί επικεντρώνει και έχει στραμμένη την προσοχή της η κυβέρνηση, στο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Είδατε και χθες, ότι στο Euro Working Group διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύγκλιση και είναι σημαντικό αυτό, γιατί είναι μια ομάδα που προετοιμάζει το Eurogroup. Είναι σημαντικό και το γεγονός ότι καλεί τις δύο πλευρές σε συμφωνία».

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου για λίγες εβδομάδες, προκειμένου να διευθετηθούν τεχνικές λεπτομέρειες. «Ζήτημα παράτασης λίγων εβδομάδων -το τονίζω- (υπάρχει) με τεχνικό περιεχόμενο, διότι κλείνουν στις 18 του μήνα και τα εθνικά κοινοβούλια και υπάρχουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Αυτό που συζητήθηκε εκ των πραγμάτων, διότι υπάρχουν αυτά τα τεχνικά προβλήματα, είναι το διάστημα λίγων εβδομάδων- για να μην νομίζουν κάποιοι ότι μιλάμε για χρόνο ή μήνες», αποσαφήνισε η κ. Βούλτεψη.

Τέλος, αναφέρθηκε στο Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας- Τουρκίας και την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα και είπε ότι «είναι μια επίσκεψη και μια συνεδρίαση που είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό κι επειδή βρισκόμαστε στο τέλος του χρόνου αποφασίσαμε να γίνει. Η Ελλάδα έχει θέσεις που είναι γνωστές, έχει δόγμα για τα εθνικά και εξωτερικά θέματα. Από ‘κει και πέρα, κρίνουμε ότι κάθε προσπάθεια να υπάρξει εξομάλυνση συμβάλλει θετικά. Τις θέσεις μας, όμως, δεν τις αλλάζουμε ποτέ και είναι γνωστό αυτό».

Άμεση απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα αργότερα, το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο τόνισε πως “η σημερινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου επιβεβαιώνει την επιλογή του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία σκηνικού έντασης και τρομοκρατίας. Η κ. Βούλτεψη σκοπίμως προαναγγέλλει εμπρησμούς και επεισόδια, επενδύοντας στο φόβο και επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Αυτή η επιλογή υπονομεύει ευθέως τη δημοκρατία. Η ωριμότητα του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε αρρωστημένο σχεδιασμό που λειτουργεί σε βάρος της δημοκρατίας”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 2
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος