Πολιτική

Χαρδούβελης: Αλλαγή σχέσης και όχι διαζύγιο με το ΔΝΤ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

“Δεν πρόκειται για διαζύγιο. Το ονομάζω αλλαγή σχέσης. Το ΔΝΤ θα είναι δίπλα μας ως παρατηρητής, χωρίς ενδελεχή ελεγκτική ιδιότητα, όπως κάνει σε όλες τις χώρες στις οποίες προηγουμένως έχει δανείσει χρήματα” τονίζει ο Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στη Real News.

O κ. Χαρδούβελης επισημαίνει ότι “το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συνειδητά δεν θέλουν να τελειώνουμε με το μνημόνιο”.

Για τα σπρεντς επισημαίνει οτι “ανέβηκαν παντού και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Οι λόγοι είναι ευρωπαϊκοί , αλλά και ελληνικοί. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και αυτό αποτελεί πηγή αβεβαιότητας για το τι έπεται στη συνέχεια, δηλαδή ποια θα θα είναι η μελλοντική μας σχέση με τους μέχρι σήμερα επίσημους δανειστές μας. Η αβεβαιότητα αυτή έγινε έκδηλη . Η αγορά θα ανακάμψει όταν τα αίτια της αβεβαιότητας εκλείψουν”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης λέει: “δεν έχω σταματήσει να ζητώ συναίνεση στα μεγάλα θέματα” ενώ στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών τον προσεχή Φεβρουάριο , μεαφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει: “βρισκόμαστε σ΄ένα εύθραστο σημείο ισορροπίας. Η δυναμική που αναπτύσσεται στο οικονομικό πεδίο, απαιτεί πολιτική σταθερότηταώστε να διατηρηθεί. Δεν είναι δύσκολο, αν κάνουμε τις λάθος επιλογές, να χάσουμε σε λίγους μήνες , όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια”.

Τη σχέση του με τον πρωθυπουργό την χαρακτηρίζει ουσιαστική, αποτελεσματική και εξαιρετική ενώ για τη σχέση του με τον Γιάννη Στουρνάρα αναφέρει πως “είναι πολύ παλαιά και σταθερή. Εκτιμώ την προσπάθεια που έκανε για να μην εκτροχιαστεί δημοσιονομικά η χώρα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί , ώστε μαζί με τους δημοσιονομικούς στόχους να πετύχουμε και κάτι παραπάνω. Να βελτιώσουμε μαζί τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
20
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 10
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4