Κόσμος

Πόση αφηρημάδα! Πελάτες ξεχνούν στα ταξί 190.000 κινητά κάθε χρόνο

Περισσότερα από 190.000 κινητά τηλέφωνα ξεχνούν κάθε χρόνο στο πίσω κάθισμα των λονδρέζικων ταξί αφηρημένοι πελάτες, σύμφωνα με μια έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Eset που εφιστά την προσοχή καθώς τα αντικείμενα αυτά, εκτός από τη χρηματική αξία τους, μπορεί να περιέχουν και πολλά ευαίσθητα δεδομένα των κατόχων τους.

Η εταιρεία πήρε συνεντεύξεις από 300 οδηγούς ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας. Όπως είπαν, κατά μέσον όρο βρίσκουν ο καθένας τους οκτώ κινητά τηλέφωνα τον χρόνο, ξεχασμένα στο πίσω κάθισμα. Τα μισά από αυτά δεν έχουν καν κωδικό ασφαλείας.

Δεδομένου ότι στο Λονδίνο κυκλοφορούν 25.000 ταξί, τα “ξεχασμένα” κινητά τηλέφωνα μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 190.000 ετησίως.

“Σήμερα χρησιμοποιούμε τα κινητά τηλέφωνα για πολλά πράγματα, ακόμη και για να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές ή να δούμε την επαγγελματική αλληλογραφία μας. Δεν θέλουμε να πέσουν σε λάθος χέρια”, εξήγησε ο Μαρκ Τζέιμς, ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας της Eset.

“Η έρευνά μας δείχνει ότι μολονότι τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν διαρκώς τους κινδύνους που συνιστά το ηλεκτρονικό έγκλημα, οι καταναλωτές δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο και οι ίδιοι”, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας “αφελή” αυτή τη στάση.

“Ο καθένας θα πρέπει να αναρωτηθεί εάν τα δεδομένα που περιέχονται στο κινητό τηλέφωνό του μπορεί να τον εκθέσουν σε κίνδυνο, προσωπικά ή επαγγελματικά. Εάν η απάντηση είναι καταφατική, κάτι πολύ πιθανό, τότε θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου τους”, κατέληξε.

Οι αφηρημένοι πελάτες πάντως ξεχνούν και πολλά άλλα πράγματα: μόνο πέρσι ταξιτζήδες βρήκαν και παρέδωσαν 100.000 λίρες σε μετοχές και ομόλογα, μια φουσκωτή μπανάνα θαλάσσης, έναν σκύλο, 400 σακουλάκια με καραμέλες και τον χαρτοφύλακα ενός ηγετικού στελέχους του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tα ψώνια παίρνουν… ταξί για να έρθουν σπίτι σας

Ο ταξιτζής δεν “παίρνει” τη στροφή – Έχει παρκάρει έτσι! (ΦΩΤΟ)

Διαφημίσεις τώρα και σε ταξί! – Θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικές συσκευές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
1
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame