Πολιτική

Σοβαρό φραστικό επεισόδιο Σαμαρά με τον βρετανό πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες

Εξάλλου, έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν παρουσίασε τις κοινές ελληνικές-κυπριακές θέσεις στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής, προκειμένου να περάσουν οι θέσεις αυτές στο κείμενο συμπερασμάτων απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, όταν ο πρώτος παρουσίασε τις ελληνικές, αλλά και τις κυπριακές θέσεις για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς εκπροσωπεί τον Κύπριο Πρόεδρο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, όταν βρέθηκε ότι πάσχει από υπέρταση.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να υιοθετηθεί ένα πολύ σκληρό κείμενο στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για τις τουρκικές προκλήσεις, κάτι με το οποίο αντέδρασε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος ήθελε έναν ηπιότερο τρόπο αντίδρασης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανέβασε τόνους και επιτέθηκε σφοδρά στον βρετανό ομόλογό του.

Τελικά, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι έσπευσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και τελικά το κείμενο συμπερασμάτων ήταν κοντά στις ελληνοκυπριακές θέσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 46
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 12