Ελλάδα

Τι αλλάζει για τους γενικούς διευθυντές στο Δημόσιο

Γενικοί διευθυντές στο Δημόσιο που έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και έχουν, επίσης, συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας έχουν το δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη θέση γενικού διευθυντή για ακόμη δύο χρόνια, παρότι πρέπει να έχουν συνταξιοδοτηθεί, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Εφοδιαστικής».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στη ρύθμιση, το αίτημά τους για παραμονή στο Δημόσιο ως γενικοί διευθυντές μπορεί να απορριφθεί από τους οικείους υπουργούς, εν αντιθέσει με τον προηγούμενο νόμο, που υποχρεωτικά διατηρούσε για ακόμη δύο χρόνια τους γενικούς διευθυντές στη θέση τους μετά από δικό τους αίτημα.

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία, η παραπάνω ρύθμιση γίνεται λόγω των ιδιομορφιών που υπάρχουν σε υπηρεσίες υπουργείων, τα οποία, όπως υπενθυμίζεται, θα έχουν από τις 29 Οκτωβρίου νέα οργανογράμματα και δομές, μειωμένες κατά 40%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κλιματική αποτίμηση για το 2025: Ο πιο ζεστός χρόνος που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα – Λίγα χιόνια και ακραίες βροχές
Οι ελληνικές περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από την κλιματική κρίση - Ξηρασία και αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Ξηρασία
Αναβλήθηκε η δίκη των βιαστών της 12χρονης από τον Κολωνό - Ο αδερφός της κλώτσησε και χαστούκισε κατηγορούμενο
Οι καταδικασμένος σε ισόβια για το βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης Η.Μ. δε μετήχθη από τις φυλακές Γρεβενών και εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό του - Η δίκη πήρε αναβολή για τις 16 Νοεμβρίου 2026
Δίκη για τον βιασμό 12χρονης