Κόσμος

Ποια χώρα της ΕΕ έχει τη χαμηλότερη ανεργία

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις 4,7%, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, διαπιστώνεται από τα στοιχεία για τον Αύγουστο που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με τα οποία το μέσο ποσοστό ανεργίας στο χώρο της ΕΕ είναι στο 10,1% και στην Ευρωζώνη στο 11,5%.

Την Αυστρία ακολουθεί η Γερμανία, η χώρα με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία (4,9%), η Μάλτα στην τρίτη θέση (5,9%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ελλάδα (27%), η Ισπανία (24,4%) και η Κροατία (16,5%).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Αύγουστο συνολικά 24,642 εκατ. άνθρωποι ήταν άνεργοι και από αυτούς 18,326 εκατ. στον χώρο της Ευρωζώνης, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο ο αριθμός των ανέργων στην μεν ΕΕ φέρεται να μειώθηκε κατά 134.000 στη δε Ευρωζώνη κατά 137.000.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας πανευρωπαϊκά, η πολιτική ηγεσία στην Αυστρία επισημαίνει πως η αυστριακή αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, παρ’ όλες τις διεθνείς αναταράξεις και τη μειούμενη οικονομική δυναμική.

Επιπλέον, οι αυστριακές επιχειρήσεις βρίσκονται σε ανάκαμψη, επωφελούμενες των προϋποθέσεων-πλαίσιο που προσφέρει το οικονομικό τοπίο στην Αυστρία και ευρισκόμενες με αυτόν τον τρόπο σε θέση να προσφέρουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κροατία: Σε χαμηλό διετίας το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω κρίσης – Στο 58,3% η ανεργία των νέων

Η πρώτη σοβαρή μείωση της ανεργίας

Στο 28,2% διαμορφώθηκε η ανεργία στα Σκόπια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Γιατί έκλεισες τον διακόπτη;» - Ο ανατριχιαστικός διάλογος του συγκυβερνήτη με τον κυβερνήτη λίγο πριν συντριβεί το αεροπλάνο της Air India
Δημοσιεύματα θέλουν τον κυβερνήτη να υποφέρει από κατάθλιψη - Ο διακόπτης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα
Ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης της Air India, Clive Kunder 1
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο ναδίρ της δημοτικότητάς του – Δυσαρεστημένοι οι Αμερικανοί για τη στάση του στο μεταναστευτικό
Μόλις το 28% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
Ντόναλντ Τραμπ