Κόσμος

Νέα πρόκληση από Τατάρ για το κυπριακό: Καταργούμε τον βορρά, κηρύσσουμε την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Ο Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ψευδοκράτους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αφορμή την υποψήφιότητά του για την προεδρία, ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης των τουρκοκυπρίων στην Κύπρο, προέβη σε ακόμη μία σειρά προκλητικών δηλώσεων για την δημιουργία «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως θέλει η Τουρκία να λέγονται τα κατεχόμενα.

Ο ηγέτης των τουρκοκύπριων, Ερσίν Τατάρ, παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Δεν υπάρχει πλέον Βορράς ή Νότος σε αυτό το ζήτημα (κυπριακό). Αφού η ελληνική πλευρά ισχυρίζεται ότι ολόκληρη η διοίκηση του νησιού της ανήκει, εμείς καταργούμε τον βορρά, κηρύσσουμε την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και διεκδικούμε δικαιώματα σε όλες τις θάλασσες».

 

Με τις παράνομες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, στις 19 Οκτωβρίου, να πλησιάζουν, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η πολιτική δύο κρατών, την οποία εφαρμόζει με την πλήρη στήριξη της Άγκυρας, είναι «η μόνη σωστή και ρεαλιστική λύση» για το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου προτείνει ο ΟΗΕ να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η κοινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Google παρουσίασε το Gemini 4 Argon με 1 εκατ. Tokens: Το νέο μοντέλο AI «χτυπά» κορυφή σε κυβερνοάμυνα και προγραμματισμό
Από τον εντοπισμό ευπαθειών ασφαλείας μέχρι τη μεταφορά κώδικα - Νομικά, χρηματοοικονομικά και φορολογικά επίσης στο επίκεντρο - Οι επιδόσεις και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης
Google, έμβλημα, Ινδία
Συνελήφθη 16χρονος Ρουμάνος χάκερ στην Ισπανία, για πάνω από 1.000 κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως - Έρευνες της Europol και στην Ελλάδα
Η Europol ανέφερε ότι η KillSec απειλούσε οργανισμούς ότι θα δημοσιεύσει κλεμμένα αρχεία, εκτός εάν πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για λύτρα - Έφοδοι σε σπίτια σε Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Βρετανία
Χάκερ
Φλέγεται η Γαλλία από τις μαθητικές διαδηλώσεις - Τραυματίες και περισσότερες από 440 συλλήψεις
Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ανεύθυνες τις διαδηλώσεις αλλά λέει ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
REUTERS
6
Flydubai: Viral η νοσοκόμα από τη Σαουδική Αραβία που βοηθάει επιβάτες της πτήσης, που ήταν γεμάτη με Ισραηλινούς – «Η ιατρική δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα ούτε πολιτική»
Το σουνιτικό βασίλειο απλά εκπλήρωσε τις «διεθνείς υποχρεώσεις» του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο σαουδαραβική πηγή - Τα σχόλια στο Χ πήραν «φωτιά»
Flydubai: Viral η νοσοκόμα από τη Σαουδική Αραβία που βοηθάει επιβάτες της πτήσης, που ήταν γεμάτη με Ισραηλινούς – «Η ιατρική δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα ούτε πολιτική»