Πολιτική

Ευχαριστημένοι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ – Παραδέχονται τη συμβολή της Κεφαλογιάννη

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δήλωση της ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ έχουν σκοπό να συμβάλλουν στη μείωση των οικονομικών βαρών των ιδιοκτητών ξενοδοχείων ή ενοικιαζομένων δωματίων, ενώ οι ιδιοκτήτες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι.

“Στη μείωση των οικονομικών βαρών, στην ίση μεταχείριση και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων συμβάλλει η σημερινή εξέλιξη για τη φορολόγηση των τουριστικών καταλυμάτων στο πλαίσιο του ΕΝΦΙΑ”, τόνισε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας του ΕΝΦΙΑ στη Βουλή.

Επίσης, επανέλαβε ότι “μέλημα του υπουργείου Tουρισμού είναι η στήριξη του τουριστικού κλάδου στο σύνολο του. Με βάση αυτή την αρχή, είμαστε πάντα ανοικτοί σε κάθε πρόταση που θα διευκολύνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού”.

Ικανοποίηση από τους ιδιοκτήτες

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με την τροπολογία που πέρασε σήμερα στη Βουλή, πλέον όλα τα τουριστικά καταλύματα ανεξαρτήτως νομικής μορφής θα έχουν ομοιόμορφο ΕΝΦΙΑ. Για το αποτέλεσμα αυτό, ήταν σημαντική η συμβολή της υπουργού Τουρισμού Ολ. κεφαλογιάννη, δήλωσε ο κ. Τσακίρης, και αποτελεί ανάσα για 4.000 και πλέον ατομικές τουριστικές επιχειρήσεις που πολλές από αυτές θα ήταν υποχρεωμένες να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερο από τον ετήσιο τζίρο τους.

Σήμερα, 40% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Ελλάδας, ανήκουν σε ατομικές επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική παραγωγή και με τον όρο «οικογενειακή επιχείρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίχνουν βάρος στον ιατρικό τουρισμό

Στη Ζάκυνθο η Όλγα Κεφαλογιάννη για τον τουρισμό

Αποφάσισαν να κάνουν την Ελλάδα ελκυστικό κινηματογραφικό “studio”

Στην Πάτμο Κεφαλογιάννη και Βαρβιτσιώτης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα οφείλει να έχει το βλέμμα της από το Γιβραλτάρ μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό» – Τι είπε για Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφερε ως παράδειγμα την πρόσβαση στη διώρυγα του Σουέζ, χαρακτηρίζοντάς την «ζήτημα επιβίωσης» για την Ελλάδα και τα λιμάνια της χώρας μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων – «Φόρος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν»
«Με την από κοινού κατάθεση στεφάνων, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους υπηρέτησαν και θυσιάστηκαν» έγραψε σε ανάρτησή της η Αμερικανίδα πρεσβευτής
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5