Κόσμος

Μουντιάλ 2014: «Σήμερα έχουμε πόλεμο», είπε ο Αργεντινος Πάπας στους Ελβετούς φρουρούς του!

Ο αγώνας Αργεντινή - Ελβετία ο οποίος γίνεται στις 19:00 ώρα Ελλάδας, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αποτελεί και ένα μικρό εσωτερικό «ματς» για το Βατικανό. Κι αυτό, γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος είναι από την Αργεντινή και οι φρουροί του από την Ελβετία...

Το καθολικό γαλλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων Ι. Media μεταδίδει ότι συναντώντας έναν από τους εκατόν δέκα Ελβετούς φρουρούς (πρόκειται για το σώμα το οποίο από το 1506 προστατεύει την ακεραιότητά του), ο Πάπας χαριτολογώντας και χαμογελώντας του είπε: «σήμερα θα έχουμε πόλεμο».

Όπως αναφέρει επίσης το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, οι Ελβετοί φρουροί έχουν καλέσει τον Φραγκίσκο να δει μαζί τους τον αγώνα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, αλλά ο ίδιος, προς το παρόν, φέρεται να μην έχει δεχθεί την πρόσκληση. Πολλοί σχολιαστές, όμως, αναφέρουν ότι ο ποντίφικας μπορεί να κάνει μια «έκπληξη της τελευταίας στιγμής».

Ο Αργεντινός πάπας, είναι οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαν Λορέντσο Ντε Αλμάγρο, την οποία παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον όταν ζούσε στο Μπουένος Άιρες. Δεν έχει γίνει γνωστό, όμως, αν στο Μουντιάλ αυτό στηρίζει την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Μέχρι τώρα, δεν θέλησε να εκφραστεί επίσημα, διότι —όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Φραγκίσκος σε δυο πρόσφατες συνεντεύξεις του— έχει υποσχεθεί στην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, «ότι θα κρατήσει ουδέτερη στάση».

Την πρώτη Σεπτεμβρίου, τέλος, με πρωτοβουλία του Ποντίφικα, θα παιχτεί ματς με ποδοσφαιριστές όλων των θρησκειών, για να σταλεί ένα ακόμη δυνατό μήνυμα υπέρ της ειρήνης σε όλο τον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πινίγια έκανε tattoo το δοκάρι κόντρα στη Βραζιλία (ΦΩΤΟ)

“Επίθεση” Αλαφούζου στον Φερνάντο Σάντος

Mundial 2014: Ύποπτο το Κροατία – Καμερούν;

Video που “σαρώνει”: Τι έγινε στην Πάτρα όταν σκόραρε ο Παπασταθόπουλος;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Η Μπριζίτ Μπαρντό υπήρξε για δεκαετίες το απόλυτο είδωλο