Κόσμος

Βουλγαρία: Ζητά διάλογο με τις Βρυξέλλες για τις διαφορές σχετικά με τον αγωγό “South Stream”

Οι διαφορές Σόφιας - Βρυξελλών για τον αγωγό φυσικού αερίου “South Stream” πρέπει να λύνονται με εποικοδομητικό διάλογο δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ντραγκομίρ Στόινεφ, με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσει μια διαδικασία εναντίον της Βουλγαρίας για το συγκεκριμένο αγωγό.

Η κ Σαντάλ Χιουζ- εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου για θέματα Εσωτερικής Αγοράς κοινοτικού Επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, ανέφερε ότι ο λόγος για την έναρξη της διαδικασίας είναι η παράβαση κανόνων κατά την ανάθεση της κατασκευής, της εκμετάλλευσης και της διαχείρισης του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού στην ανάδοχο εταιρία “South Stream Bulgaria” ΑΕ.

Ο κ. Στόινεφ είπε ότι έχει καλέσει στη Σόφια εμπειρογνώμονες της Επιτροπής για συζήτηση όλων των θεμάτων του σχεδίου “South Stream”, για τα οποία έχουν προκύψει διαφορές απόψεων ανάμεσα στη Σόφια και στις Βρυξέλλες.

«Εμείς πάντα είχαμε εποικοδομητικό διάλογο με την Κομισιόν και ελπίζω ο διάλογος αυτός να συνεχιστεί και στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να φτάσουμε στην καλύτερη λύση» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βουλγαρίας Κρίστιαν Βιγκένιν και της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την υλοποίηση του σχεδίου “South Stream” που θα εγγυηθεί την ασφάλεια της τροφοδότησης της Ευρώπης με αέριο. Αυτό ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο για τη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερα χρόνια φυλακή στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

Βουλγαρία: Οι συμφωνίες Σόφιας-Μόσχας για το φυσικό αέριο στο μικροσκόπιο της Ε.Ε.

Πώς η Ελλάδα θα τροφοδοτεί τα Βαλκάνια με φυσικό αέριο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαφές προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα