Πολιτική

Στη Κενυα μεταβαίνει ο Κ. Γεροντόπουλος εκπροσωπώντας την Κ. Άστον

Στην Κένυα θα βρίσκεται το επόμενο διήμερο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Ο κ. Γεροντόπουλος θα βρεθεί στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι αύριο και μεθαύριο, προκειμένου να συμπροεδρεύσει στη Συνάντηση Υπουργών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού (ΑΚΕ)- Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Κάθριν Άστον.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ), λόγος για τον οποίο δεν αναβλήθηκε, παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Κένυα από τις επιθέσεις ενόπλων με δεκάδες νεκρούς.

Θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 υπουργών των χωρών ΑΚΕ, ενώ από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών που θα εκπροσωπήσει την κ. Άστον, θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, ο επίτροπος για την Αναπτυξιακή Βοήθεια Άντρις Πίμπαλγκς, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) καθώς και της αρμόδιας Διεύθυνσης DEVCO.

Ο κ. Γεροντόπουλος στο περιθώριο της συνάντησης θα έχει συναντήσεις και με τους υπουργούς των αφρικανικών κρατών, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο πολύπλευρης συνεργασίας της Ελλάδας στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία. Παράλληλα, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, θα συμμετάσχει σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην οποία θα παρουσιάσει την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κένυα, ο Κ. Γεροντόπουλος θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’» και θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Κένυας, Μακάριο, ο οποίος έχει επιδείξει σημαντικό ιεραποστολικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην περιοχή. Θα έχει ακόμα συναντήσεις με τα μέλη της εκεί ακμάζουσας οικονομικά ελληνικής Κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ά. Γεροντόπουλου στην Αρμενία

Γεροντόπουλος: Εγκληματική ναζιστική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Υφ. Εξωτερικών: Δώστε μας πίσω τη Νίκη της Σαμοθράκης και θα την συντηρήσουμε εμείς!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες δεν άκουσαν λύσεις – Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα έωλο «success story»
«Στον αγροτικό κόσμο αξίζουν αλήθεια, σεβασμό και ουσιαστικές λύσεις, η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα όραμα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
«Μια κομματική μειοψηφία επιμένει σε κάποια από τα μπλόκα, εκβιάζοντας ανοιχτά την κοινωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
48