Κόσμος

Τέσσερα χρόνια φυλακή στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος GERB και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ, καταδικάσθηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, με την κατηγορία ότι αρνήθηκε να επιτρέψει τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών του Ορλίν Τεοντόροφ, διοικητή της υπηρεσίας Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος στο Βέλικο Τίρνοβο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην έκδοση “Πράβεν Σβιάτ” (Νομικός Κόσμος), ο δικαστής Τόνι Γκέτοφ υποστήριξε ότι, με τις ενέργειές του, ο κ. Τσβετάνοφ παραβίασε την ανεξαρτησία των διαφορετικών Αρχών, ακυρώνοντας την απόφαση των αρμόδιων δικαστικών οργάνων για παρακολούθηση των τηλεφώνων του Τεοντόροφ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Ορλίν Τεοντόροφ συνελήφθη το 2011 και δικάζεται σήμερα για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και για κατάχρηση εξουσίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο αντιπρόεδρος του GERB Τσβετάν Τσβετάνοφ κατηγόρησε, σήμερα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα για άσκηση πίεσης στον δικαστή “τα χέρια του οποίου έτρεμαν όσο διάβαζε την ετυμηγορία” όπως είπε.

Ο ίδιος δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ και σε άλλα ΜΜΕ, ότι θα ασκήσει έφεση ενάντια στην καταδίκη του σε “μια από τις τρεις πολιτικές δίκες εις βάρος του”.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει την επιτήρηση της Βουλγαρίας καθώς η χώρα απέτυχε να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα και να πατάξει τη διαφθορά, γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Οι συμφωνίες Σόφιας-Μόσχας για το φυσικό αέριο στο μικροσκόπιο της Ε.Ε.

Πώς η Ελλάδα θα τροφοδοτεί τα Βαλκάνια με φυσικό αέριο

Ευρωπαϊκή καταδίκη στη Βουλγαρία που απαγόρευσε σε προφυλακισμένο να σπουδάσει

Δεν… πάνε στη Μαύρη Θάλασσα τα ελληνικά F-16

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 16 τραυματίες από έκρηξη αερίου σε πολυκατοικία στο Σαράτοφ της Ρωσίας - 4 αγνοούμενοι
Το τελευταίο θύμα ήταν ένας άνδρας που ανασύρθηκε ζωντανός από τους διασώστες αφού παρέμεινε εγκλωβισμένος στα συντρίμμια επί έξι ώρες, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του
Έκρηξη από διαρροή αερίου στη Ρωσία
Η τελευταία επιθυμία του Ozzy Osbourne - «Θέλω να περάσω χρόνο με τα εγγόνια μου, όχι να πεθάνω σε δωμάτιο ξενοδοχείου»
«Δεν παίρνω ναρκωτικά. ούτε κάνω πια τον τρόπο ζωής ενός ροκ σταρ. Είμαι κάπως σαν σπιτόγατος. Δεν βγαίνω ποτέ έξω. Δεν συναναστρέφομαι ποτέ σε μπαρ - δεν πίνω»
Ο Ozzy Osbourne με δυο από τα εγγόνια του