Κόσμος

Μαλαισία: Δεν σταματάμε μέχρι να βρούμε απαντήσεις για το Boeing

Η Μαλαισία δεν θα κάνει ανάπαυλα μέχρι να λυθεί το μυστήριο της πτήσης MH370 δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Νατζίπ Ραζάκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αυστραλό ομόλογό του Τόνι Αμποτ.

“Θέλουμε να βρούμε τις απαντήσεις. Θέλουμε να παρηγορηθούν οι οικογένειες και δεν θα ησυχάσουμε έως ότου βρεθούν πράγματι οι απαντήσεις”, δήλωσε ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται το κέντρο επιχειρήσεων των ερευνών στο Περθ, στη δυτική ακτή της Αυστραλίας, απ’ όπου αναχωρούν 9 πλοία και 8 αεροπλάνα που μετέχουν στις έρευνες.

Παρά τα εκατοντάδες επιπλέοντα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί από εικόνες δορυφόρου στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, τα πλοία των 8 χωρών που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις δεν περισυνέλεξαν τίποτα που να ανήκει πράγματι στα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Μάχη με το χρόνο για να βρεθούν τα μαύρα κουτιά που σε λίγες μέρες θα πάψουν να εκπέμπουν

Οι έρευνες που πραγματοποιούνται σε έκταση 223.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 1.850 χλμ δυτικά του Περθ, συντονίζονται από την Αυστραλία που έχει μακρά εμπειρία στον έλεγχο πολύ μεγάλων θαλάσσιων εκτάσεων. Ωστόσο “είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση. Η πιο δύσκολη στα χρονικά”, δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ. “Κάθε μέρα, από μικρά στοιχεία των πληροφοριών φτιάχνουμε το παζλ. Και κάθε μέρα μαθαίνουμε λίγο περισσότερα για το τι μπορεί να συνέβη κατά τη μοιραία πτήση”, πρόσθεσε.

Σε λίγες ώρες αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών το πλοίο του αυστραλιανού πολεμικού ναυτικού Ocean Shield, εξοπλισμένο με ανιχνευτή 35 κιλών που εφαρμόζεται στην άκρη ενός καλωδίου για να συλλαμβάνει τις ηχητικές εκπομπές μαύρων κουτιών.

Οι έρευνες είναι μακρές και δύσκολες, καθώς η περιοχή είναι τεράστια και το αμερικανικό σόναρ πρέπει να σύρεται με ταχύτητα 5 χλμ την ώρα για να ανιχνεύσει σήματα.

Αυτή την εβδομάδα η αστυνομία της Μαλαισίας δήλωσε ότι η ποινική έρευνα δεν έχει ακόμη δώσει κανένα αποτέλεσμα. Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος εξαιρέθηκαν από την έρευνα, εκτός από τους δύο πιλότους, διευκρίνισε. “Μπορεί ποτέ να μην μάθουμε την αιτία του συμβάντος αυτού”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Χαλίντ Αμπου Μπακάρ.

Διαβάστε

Στέλνουν και… πυρηνικό υποβρύχιο να βρει το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines

Αλλάζουν τα συστήματα παρακολούθησης των πτήσεων μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing

Malaysia Airlines: Όλες οι ελπίδες στον ανιχνευτή των μαύρων κουτιών

“Καληνύχτα Malaysian 370” – Νέα εκδοχή για την τελευταία επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου

Malaysia Airlines: Θα ψάχνουν μέχρι την Δευτέρα Παρουσία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1