Ελλάδα

Αυτό είναι το Δρακοπούλειο κέντρο όπου θα φιλοξενηθούν άστεγοι – ΦΩΤΟ

Οι εργασίες στο ιστορικό Δρακοπούλειο κέντρο στην πλατεία Βάθη ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Το κτίριο που για χρόνια ήταν κέντρο αιμοδοσίας θα μετατραπεί σε "κοινωνική κατοικία" όπου θα φιλοξενηθούν άστεγοι συμπολίτες μας όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το πρόγραμμα για την βοήθεια των αστεγων προβλέπει την αξιοποίηση κτιρίων του Δημοσίου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Δρακοπούλειο κέντρο στην πλατεία Βάθη

Το πρώτο κτίριο που θα αξιοποιηθεί είναι το Δρακοπούλειο Κέντρο, στην πλατεία Βάθη, που θα ανακαινιστεί με ιδιωτική δωρεά και αναμένεται να λειτουργήσει σε ενάμιση μήνα.

Ηδη τα συνεργεία για την ανακαίνιση του κτιρίου έχουν πιάσει δουλειά απο νωρίς το πρωί.

Το πρότυπο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων όπως θα ονομαστεί το Δρακοπούλειο κέντρο θα φιλοξενήσει αρχικά 80 άστεγους για διάστημα 20 ημερών ενώ στη συνέχεια θα βρεθούν για αυτούς βραχυπρόθεσμες λύσεις φιλοξενίας.

Στους αστέγους που θα φιλοξενηθούν θα παρέχεται στέγαση, σίτιση, ιατρική φροντίδα και κοινωνική μέριμνα

Η ευθύνη λειτουργίας του κέντρου ανατίθεται στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ καταλυτική είναι και η συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας που είχε άλλωστε και την πρωτοβουλία ανεύρεσης των κατάλληλων χώρων για τη φιλοξενία των αστεγων.

Στο ισόγειο του Κέντρου θα λειτουργήσει ιατρική μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που θα εξετάζει τους αστέγους πριν προωθηθούν στους κοιτώνες.

Εκτός από το Δρακοπούλειο Κέντρο, έχουν βρεθεί άλλα 35 κτίρια του Δημοσίου για ανακαίνιση, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα ληφθούν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και τα Γιάννενα.

Η ιστορία του Δρακοπούλειου κέντρου

Oι αδελφοί Δρακόπουλοι, σπουδαίοι επιχειρηματίες στον τομέα της εριουργίας, υπήρξαν οι μεγαλύτεροι ευεργέτες του Ερυθρού Σταυρού.

Το 1957 έφτιαξαν το εξαόροφο μέγαρο “κέντρο αιμοδοσίας” στην οδό Αλκιβιάδου 4 στην Πλατεία Βάθη το οποίο λειτουργούσε ως τις 8 Οκτωβρίου του 2013.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργισμένος ο Ε. Βενιζέλος με τον Σαμαρά – Έξαλλοι και στο ΠΑΣΟΚ που δεν ήξεραν τίποτα για τις ανακοινώσεις για τους άστεγους

“Κοινωνική” κατοικία για να… αδειάσουν οι δρόμοι από τους αστέγους – Σαμαράς: Θα τους παρέχουμε στέγαση σε ακίνητα του Δημοσίου

Πάνω από 20.000 Αθηναίοι δεν έχουν στέγη και φαγητό

Άστεγος “φοράει” για σπίτι ένα…χαρτόκουτο – Σοκαριστική ΦΩΤΟ

Γροθιά στο στομάχι οι άστεγοι της Αθήνας – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Συγκλονίζει η ιστορία του διάσημου άστεγου του Κολωνακίου – ΦΩΤΟ κ VIDEO

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ευθύμιος Λέκκας για Κωνσταντινούπολη: Περιμένουμε σεισμό 7,8 Ρίχτερ τα επόμενα δύο χρόνια – Θα ισοπεδώσει το 33% των κτιρίων
«Εκείνο που με φοβίζει περισσότερο στην Κωνσταντινούπολη είναι η ανθρώπινη έκθεση που είναι 17 εκατομμύρια μέσα σε έναν στενό χώρο», επισημαίνει ο Ευθύμιος Λέκκας
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας
Έρχονται και άλλες συλλήψεις για «γρηγορόσημα» στα κτηματολογικά γραφεία – Τα ψηφιακά εργαλεία της αστυνομίας «πρόδωσαν» τους 9
Μάλιστα, στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει και κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη για το «γρηγορόσημο»
Πολυκατοικίες
Απαγορεύονται τα θαλάσσια σπορ και τα τζετ σκι στην Αττική - Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές και τις ώρες
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών – θαλάσσιων μοτοποδηλάτων, ισχύει κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00
Θαλάσσια Σπορ 4
Χειροπέδες σε 63χρονο εκπαιδευτικό που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή για ασέλγεια ανηλίκων και κρυβόταν στην Κορινθία
Ο 63χρονος εκμεταλλευόμενος τόσο την ιδιότητά του ως εκπαιδευτικός σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο της Αττικής όσο και τις δυσκολίες των ανήλικων μαθητών, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών
istock