Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ και Σγουρό

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στην Αττική για τις Ευρωεκλογές δείχνει νέα δημοσκόπηση της Kappa Research. Τι ποσοστό παίρνουν το ΠΟΤΑΜΙ και η Χρυσή Αυγή. Ο Γ. Σγουρός προηγείται στην περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 20,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 17,6%. Τρίτο κόμμα, αλλά με μειωμένη δύναμη, η Χρυσή Αυγή με 7,2%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 6,3%, το ΠΟΤΑΜΙ με 5,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι ΑΝΕΛ με 3,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει 2,2%.

Ωστόσο, το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 23,4%, ποσοστό αρκετά υψηλό για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Περιφέρεια Αττικής

Όσον αφορά στην περιφέρεια Αττικής, στον πρώτο γύρο ο Γιάννης Σγουρός παίρνει 23,9% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου με 18,6% και ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 12,2%.

Στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν ο Γ. Σγουρός αναμετρηθεί με τη Ρένα Δούρου, τότε θα επικρατήσει με ποσοστό 41%. Αν αναμετρηθεί με τον Κουμουτσάκο τότε θα κερδίσει με 42,5%.

Σε περίπτωση που αναμετρηθούν η Ρένα Δούρου με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 38,7%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως σχολιάστηκε η δημοσκόπηση του Newsit και της Alco – Τι είπαν Κουβέλης, Καμμένος και Παπαδημούλης για τα ευρήματα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της Alco για το Νewsit: Στο 6,4% το Ποτάμι – Παίρνει ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – Μπροστά 1% ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ

Θεοδωράκης και οι τριάντα του! – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4