Στο δρόμο για τα Oscars (που θα γίνουν στις 2 Μαρτίου) μας βάζουν τα φετινά βραβεία Bafta, οι νικητές των οποίων ανακοινώθηκαν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Ο μεγάλος νικητής ήταν η ταινία “12 χρόνια σκλάβος” αποσπώντας το βραβείο για την καλύτερη ταινία και τον Α’ Αντρικό ρόλο.
Το Gravity αναδείχτηκε ως το αουτσάιντερ που έγινε φαβορί, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης βρετανικής ταινίας. Ενώ, σταθερή αξία ήταν η Cate Blanchett που πήρε το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου και το αφιέρωσε στο φίλο της Philip Seymour Hoffman, που πέθανε πριν λίγο καιρό.
Από τη βραδιά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις με τον πρίγκιπα William να κλέβει τις εντυπώσεις όταν ανέβηκε στη σκηνή να παρουσιάσει ένα από τα βραβεία, αλλά και την Angelina Jolie με τον Brad Pitt να φθάνουν μαζί στο κόκκινο χαλί και να βάζουν φωτιά στα φωτογραφικά φλας.
Στο red carpet περπάτησαν η Uma Therman, η Oprah Winfrey, ο Brandley Cooper, o Leonardo Di Caprio, η Amy Adams, η Lily Allen και πολλοί άλλοι.