Κόσμος

Ενεργοποιούν εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσω κινητών

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις με "παγιδευμένα" οχήματα, στα οποία τοποθετούνται εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι και ενεργοποιούνται τηλεκατευθυνόμενα, μέσω κινητών τηλεφώνων, ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαϊμίρ Ταχίρι, ζήτησε από την αρμόδια αρχή ταχυδρομικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών AKEP, να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των αριθμών κινητών τηλεφώνων, οι χρήστες των οποίων δεν έχουν δηλώσει τα ατομικά τους στοιχεία.

“Από την προκαταρκτική έρευνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι ένα κοινό στοιχείο που διευκολύνει τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών είναι η χρήση αριθμών κινητών, χωρίς στοιχεία χρηστών” δήλωσε ο κ. Ταχίρι. “Αυτό το φαινόμενο, μας προβληματίζει και επηρεάζει άμεσα την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη, και πάνω απ όλα τη ζωή των πολιτών” πρόσθεσε.

“Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών απαιτεί από την AKEP να δώσει οριστική επίλυση του ζητήματος αυτού, προσφέροντας όλες τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για να κάνει τις σχετικές νομικές αλλαγές, που θα βάλουν ένα τέλος στην παράνομη αγορά κινητών καρτών, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων για όλες της εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τους πωλητές που παραβιάζουν το νόμο” δήλωσε ο υπουργός.

Σε διάστημα ενός μήνα σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενους εκρηκτικούς μηχανισμούς, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τρία, καθώς και δύο απόπειρες επιθέσεων, στις οποίες, την τελευταία στιγμή, οι ειδικές μονάδες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε προχθές και στοίχισε τη ζωή σε έναν 45χρονο επιχειρηματία, στο αυτοκίνητο του οποίου είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Είχε προηγηθεί άλλη επίθεση στην Αυλώνα, στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας κοινοτάρχης.

Στα τέλη Δεκεμβρίου εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο του νομάρχη Αύλωνας, τη στιγμή που το όχημά του περνούσε την κεντρική πύλη του προαυλίου του πρωθυπουργικού μεγάρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουκουλοφόροι “γάζωσαν” λεωφορείο της γραμμής “Αθήνα – Τίρανα”! – Δυο τραυματίες

Ο Κούπα εκλιπαρεί: Μη με εκδόσετε στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας θα επισκεφθεί το Βελιγράδι τον Φεβρουάριο

Δώσαμε 2,5 εκατ. ευρώ στην Αλβανία για θέατρο στα Τίρανα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Μπριζίτ Μπαρντό