Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Προσεύχομαι για την Ουκρανία

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα έκκληση για τον τερματισμό της βίας στην Ουκρανία ύστερα από τον θάνατο τουλάχιστον τριών διαδηλωτών στη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων με την αστυνομία.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν και σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, καθώς κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

“Προσεύχομαι για την Ουκρανία, ιδιαίτερα για εκείνους που έχασαν τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους και για τις οικογένειές τους”, είπε ο πάπας Φραγκίσκος στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

“Ελπίζω ότι θα μπορέσει να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία, ότι θα αποφευχθεί η προσφυγή στη βία και ότι στις καρδιές όλων υπάρχει το πνεύμα της ειρήνης και η αναζήτηση του κοινού καλού”, είπε ο πάπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Περαιτέρω διαπραγματεύσεις ζητά η αντιπολίτευση

Ουκρανία: Η αντιπολίτευση απέρριψε την πρόταση του Γιανούκοβιτς να αναλάβει την πρωθυπουργία

 

Ουκρανία: Ο Γιανουκόβιτς προτείνει στην αντιπολίτευση την πρωθυπουργία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Τέσσερις οι νεκροί από το ιρανικό χτύπημα στη Χάιφα – Σκοτώθηκε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 9