Πολιτική

Στουρνάρας: Θα στείλουμε εναλλακτικές προτάσεις στην Τρόικα – Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του Α. Σαμαρά και του Ευάγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου το παρών έδωσε και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Στο τραπέζι βρέθηκαν οι εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας και ο αντίκτυπος στο εξωτερικό, αλλά και θέματα που προκαλούν διαφωνίες μεταξύ υπουργών, όπως η αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, το ψωμί και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: “Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για το σημείο που είναι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Εξετάζουμε εναλλακτικές προτάσεις για τα εκκρεμή ζητήματα, τις οποίες και θα αποστείλουμε αύριο στην Τρόικα”.

“Κανένα σχόλιο” για τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, ήταν η απάντηση ανώτατης κυβερνητικής πηγής, που θύμιζε ότι, βάσει της απόφασης του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012, η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την επισημοποίηση της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτό θα γίνει τον Απρίλιο.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, τόνισε για τις δηλώσεις του Ρεν: “Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Εμείς θεωρούμε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει με την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια απόφαση που θα ληφθεί σε επίπεδο κυβερνήσεων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο επεισόδιο στην Βουλή! Ζαρούλια σε Αθανασίου: “Είσαι αληταράς!”

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για τις απειλές που κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανoύ: Όταν λέμε ότι κάποιος θέλει να μας σκοτώσει τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να ερευνηθεί, λέμε ονόματα
«Έχω απόλυτο σεβασμό σε μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της και έχουμε κάθε λόγο να μην είμαστε από πριν αρνητικοί σε κάτι το οποίο λέγεται στο δημόσιο διάλογο»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 3