Κόσμος

Φρανσουά Ολάντ: παγιδευμένος, απομονωμένος και… «υπέροχος κερατάς» κατά τους Γάλλους σχολιαστές

«Παγιδευμένος» είναι ο Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο για το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.


Αυτή είναι η λέξη που κυριαρχεί στα περισσότερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες για τον Πρόεδρο Ολάντ, κυρίως μετά την ανακοίνωση από τον Μπαράκ Ομπάμα της απόφασής του να προσφύγει στο Κονγκρέσο.

“Οπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται παγιδευμένος σε μία δίνη ανεξέλεγκτων γεγονότων”, γράφει ο Πιερ Ρουσλέν στην εφημερίδα Le Figaro. Για τον συντάκτη του κύριου άρθρου της εφημερίδας, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους “είναι παγιδευμένος στο εσωτερικό μέτωπο και απομονωμένος στο εξωτερικό”.

Μετά την αποσκίρτηση των Βρετανών και την υποχώρηση των ΗΠΑ, ο Φιλίπ Βοκάν της εφημερίδας Le Republicain Lorrain εκτιμά ότι ο Φρανσουά Ολάντ παίζει πλέον τον ρόλο του “υπέροχου κερατά”!

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Σερζάν της Liberation, “ο Ολάντ πασχίζει να δικαιολογήσει τον πόλεμο”. Και αν “ο πρόεδρος, στο μοναρχικό σύνταγμα της V Δημοκρατίας, διαθέτει την απόλυτη εξουσία για να κάνει πόλεμο, μπορεί σήμερα να είναι ο μοναδικός αρχηγός κράτους που θα κάνει χρήση της στρατιωτικής ισχύος χωρίς την έγκριση της εθνικής αντιπροσωπείας, χωρίς ούτε μία ομιλία;”.

Πυρά κατά του Φρανσουά Ολάντ από τον γαλλικό Τύπο για τη στάση του στο θέμα της στρατιωτικής επέμβασης κατά της Συρίας. Τα περισσότερα γαλλικά ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν «παγιδευμένο» και «απομονωμένο». 

“Η παγίδα έκλεισε για τους δυτικούς ηγέτες που έσπευσαν να ανακοινώσουν τη βούλησή τους να τιμωρήσουν τη Δαμασκό που κατηγορείται για τη χρήση θανατηφόρων αερίων”, γράφει ο Ντομινίν Κινιό της εφημερίδας La Croix.

Ο Πατρίκ Απέλ-Μίλερ θέτει το ερώτημα: “Η κήρυξη του πολέμου ή της ειρήνης θα μπορούσε να είναι το αποκλειστικό προνόμιο ενός και μοναδικού ανθρώπου στον 21ο αιώνα;”, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αβάσιμη την επιμονή του Φρανσουά Ολάντ να αποφασίσει αψηφώντας την τεράστια πλειοψηφία των Γάλλων και να παρακάμψει την έγκριση της εθνικής αντιπροσωπείας”.

Στην οικονομική εφημερίδα Les Echos, η Σεσίλ Κοντιρέ θεωρεί ότι “προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα, η κυβέρνηση εμμένει στις φιλοδοξίες της και αρνείται να ζητήσει την ψήφο του Κοινοβουλίου, όπως έκαναν οι σύμμαχοί της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολάντ και Ομπάμα συμφώνησαν να τιμωρήσουν τον Άσαντ

Ολάντ για Συρία: “Έχουμε στοιχεία ότι ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα”

Τι συμφώνησαν Μέρκελ – Ολάντ – Πούτιν για την κρίση στη Συρία – Ποια είναι η θέση του Κάμερον

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Στους 36 οι νεκροί άμαχοι, δεκάδες τραυματίες – Βομβαρδισμοί και εχθροπραξίες στο Κασμίρ
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα μικρό παιδί ηλικίας 3 χρόνων - Η αντίδραση των ΗΠΑ και οι εντάσεις που ξεκίνησαν από τη σφαγή αμάχων στο Κασμίρ στις 22η Απριλίου
Στρατιώτες 2