Ελλάδα

Η Ελλάδα της κρίσης σε θέατρο στο Λονδίνο

Στο περίφημο Royal Court Theatre του Λονδίνου, θα βρεθεί σε λίγες μέρες ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης.

Ο διακεκριμένος συγγραφέας ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο «Πίστη» στο Θέατρο του Νότου, επιλέχθηκε από το Royal Court Theatre για να λάβει μέρος στο πρότζεκτ «ΤΗΕ BIG IDEA: PIIGS» (Portugal, Italy, Ireland, Greece and Spain).

Μια διοργάνωση που δημιουργήθηκε ώστε να αποτυπωθεί μέσα από θεατρικά κείμενα η οικονομική ευρωπαϊκή κρίση. Για μία εβδομάδα, από 25 έως 29 Ιουνίου, ο επιλεγμένος συγγραφέας της κάθε χώρας καλείται να εκφράσει μέσω της δικής του θεατρικής δημιουργίας αυτή την εμπειρία γράφοντας ένα εντελώς καινούργιο έργο.

Η Ελλάδα και δη η ελληνική κρίση, έτσι όπως θα την καταγράψει ο Ανδρέας Φλουράκης, θα έχει την τιμητική της την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Το έργο του Ανδρέα Φλουράκη θα μεταφραστεί στα αγγλικά από τον γνωστό Άγγλο συγγραφέα Αλέξι Κ. Κάμπελ, ο οποίος αναφέρει σχετικά: «Με την ανεργία να φθάνει στην Ελλάδα σχεδόν το 30%, τα συσσίτια να ξεφυτρώνουν από παντού και οι μετανάστες να δέχονται σωματική επίθεση από νεοναζί σε τακτική βάση, φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή για το Royal Court Theatre να βάλει τις ζωές των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση της ευρωζώνης στο επίκεντρό του. Σε συνεργασία με συγγραφείς χωρών που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της λιτότητας και χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από θεατρικές φόρμες, το “PIIGS” θα φέρει στην καρδιά του Λονδίνου μια εβδομάδα τραγωδίας, κωμωδίας και οργής».

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο επίσης Άγγλος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Τουάιμαν.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν θα κινηματογραφηθούν και θα παρουσιαστούν σε ζωντανή αναμετάδοση από την ιστοσελίδα του Royal Court Theatre : http://www.royalcourttheatre.com .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοτώθηκε η συγγραφέας Νίκη Μαραγκού σε μυστηριώδες τροχαίο

Πέθανε η συγγραφέας και πολιτικός Ρούλα Κακλαμανάκη

“Κάναμε το λάθος να μπερδέψουμε την Ευρώπη με το ευρώ”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Για μένα δεν έχει αξία η παραίτησή της, δεν θα υποστηρίξει κανένας συγγενής το κόμμα της»
Κατέκρινε την φράση «εκμετάλλευση της τραγωδίας», υποστηρίζοντας πως είναι μητέρα, προσπαθεί για τη δικαίωση του παιδιού της και πάλεψε σκληρά για να μπουν όλοι οι υπεύθυνοι στη φυλακή
Νίκος Πλακιάς 11
Καρέ καρέ οι κινήσεις της 16χρονης Λόρα δυο μέρες μετά την άφιξη της στην Αθήνα: Νέα μαρτυρία κοσμηματοπώλη
«Πέρασε απέναντι το δρόμο, σταμάτησε ένα ταξί και μπήκε μέσα. Δεν ξέρω πού πήγε μετά , προς Μιχαλακοπούλου έφυγε», λέει στο newsit.gr η υπάλληλος του κοσμηματοπωλείου 
Η Λόρα στο κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου
Συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για τον άγριο ξυλοδαρμό του 16χρονου στην Ερέτρια - Στο «Παίδων» μεταφέρθηκε ο τραυματίας
Στο επίκεντρο των ερευνών ξυλοδαρμός που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα μεταξύ μαθητών έξω από σχολείο - Χειροπέδες και σε 5 γονείς για παραμέληση εποπτείας
Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.