Κόσμος

Η Πορτογαλία τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Η πορτογαλική κυβέρνηση υποστηρίζει την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, όπως δήλωσε σήμερα στη Λισαβόνα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Πέδρο πάσος Κοέλιο, κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

“Η Πορτογαλία υποστηρίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας”, τόνισε ο Κοέλιο, σύμφωνα με τον οποίο οι συνομιλίες που άρχισαν με την ΕΕ το 2005 “διαρκούν από τότε πολύ καιρό”.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επίσπευση των διαπραγματεύσεων αυτών θα είναι ένα καλό νέο για την Τουρκία όπως και για την Ευρώπη”, τόνισε ο Κοέλιο στο πλευρό του Γκιούλ, ο οποίος θα παραμείνει στην Πορτογαλία ως την Τετάρτη.
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πορτογαλία για την υποστήριξή της στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και επειδή υποστήριζε πάντα αυτή τη θέση”, τόνισε ο Γκιουλ.

“Η ενταξιακή διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί. Η Τουρκία είναι σύμμαχος της Ευρώπης”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν: Ο σφαγέας Άσαντ θα πληρώσει

“Κεραυνοί” ΗΠΑ κατά Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Εξοντωτικά μέτρα λιτότητας περιμένουν τους Πορτογάλους

“Κερδοσκοπικές συμβάσεις” του Δημοσίου θα προκαλέσουν ζημίες 3 δισ. ευρώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16