Κόσμος

Πρωτοβουλία Ολάντ για να βγει η Ευρώπη από τον μαρασμό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε "να βγάλει την Ευρώπη από το μαρασμό" τονίζοντας ότι το Παρίσι θέλει να δημιουργηθεί μια "πολιτική ένωση" μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο Ολάντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ζήτησε να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να έχει το δικό της προϋπολογισμό, το δικαίωμα να εκδίδει ομόλογα και ένα εναρμονισμένο φορολογικό σύστημα.

“Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει, θα αποτύχει, θα σβηστεί από το χάρτη (…). Καθήκον μου είναι να βγάλω την Ευρώπη από το μαρασμό και να περιορίσω την αποξένωση των λαών που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, τόνισε.

Ο Ολάντ ανακοίνωσε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “τεσσάρων σημείων” διευκρινίζοντας ότι οι άξονές της θα περιστρέφονται γύρω από την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, τη νεολαία, την ενέργεια και ένα νέο βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε την εγκαθίδρυση μιας “οικονομικής κυβέρνησης που θα συναντιέται κάθε μήνα υπό την προεδρία ενός επικεφαλής διορισμένου για μακρό χρονικό διάστημα”. Στα καθήκοντά της θα είναι να συζητά τις κυριότερες αποφάσεις της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών, να εναρμονίσει τη φορολογία (…) και να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”, εξήγησε.

Όσον αφορά το δεύτερο σημείο του σχεδίου του, ο Ολάντ εξέφρασε την ελπίδα να αποδεσμευτεί άμεσα ένα μέρος των ευρωπαϊκών πόρων (6 δισ. ευρώ) που προορίζονται για τους νέους, ούτως ώστε να στηριχθούν “όλοι οι νέοι της Ευρώπης που σήμερα δυσκολεύονται να βρουν εργασία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα “έχωσε” στον Ολάντ η πρώην σύζυγός του

Το εγκώμιο της Μέρκελ έπλεξε ο Ολάντ

Liberation: Κι άλλος υπουργός του Ολάντ με λογαριασμό στην Ελβετία

“Αγκάθι” για επιχειρηματίες και ποδοσφαιριστές ο φόρος του 75%, παρά τις τροποποιήσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2