Κόσμος

Εντοπίστηκε το ημερολόγιο στενού συνεργάτη του Χίτλερ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εντόπισε 400 σελίδες από το ημερολόγιο του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος ήταν φίλος του Χίτλερ, σύμβουλός του επί εξωτερικών θεμάτων και εκδότης της ναζιστικής εφημερίδας. Το ημερολόγιο παρέμενε χαμένο επί σειρά ετών.

Ο Ρόζενμπεργκ έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων και άλλων στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το 1946 εκτελέστηκε δι’ απαγχονισμού, αφού κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Δίκη της Νυρεμβέργης.

Μία αρχική αξιολόγηση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, αναφέρει ότι το ημερολόγιο μπορεί να προσφέρει νέα οπτική και στοιχεία για τις συναντήσεις που είχε ο Ρόζενμπεργκ με τον Χίτλερ και με άλλους ναζιστές ηγέτες—περιλαμβανομένων του Χάινριχ Χίμλερ και του Χέρμαν Γκέρινγκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2