Κόσμος

Τραγικό θάνατο βρήκαν 16 εργάτες από κατάρρευση ορυχείου

Τουλάχιστον 16 εργάτες έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ορυχείου στην κεντρική Γκάνα, περιοχή εξόρυξης μέρους του χρυσού της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Κιεκιεουέρε. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, η εταιρεία που διαχειριζόταν το ορυχείο είχε αποφασίσει το κλείσιμό του. Ωστόσο, πολλά μέλη της τοπικής κοινότητας συνέχισαν να εργάζονται παράνομα σ’ αυτό.

Η Γκάνα, μια χώρα με 25 εκατομμύρια κατοίκους, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τις εξαγωγές χρυσού σε παγκόσμια κλίμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγιδεύτηκαν κάτω από τη γη 83 εργάτες ορυχείου

Σώοι οι 19 μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στην Πολωνία

Βίαιες συγκρούσεις σε ορυχείο της Amplats με 13 τραυματίες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν είχε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ – «Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ»
Ο Τραμπ θέλει η Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, ενώ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει δηλώσει ότι το δικαίωμα του εμπλουτισμού ουρανίου είναι αδιαπραγμάτευτο
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ 1