Οικονομία

Με οδηγό τις τράπεζες κέρδη στο Χρηματιστήριο

Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με οδηγό την ισχυρή άνοδο της Coca Cola 3E και της Alpha Bank.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 926,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,86%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 943,66 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,70%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, κατέγραψε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,02%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,07%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,589 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,91%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+8,15%), των Τραπεζών (+2,35%) και του Εμπορίου (+1,06%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-4,49%), των Πρώτων Υλών (-3,94%) και των Χρηματοοικονομικών Προϊόντων (-3,40%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+8,26%), της Coca Cola 3E (+8,24%), της Πειραιώς (+4,19%) και της Folli Follie (+1,09%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-5,90%), της Τέρνα Ενεργειακή (-5,75%), της Σωληνουργεία Κορίνθου (-5,48%) και της Eurobank (-5,14%).

Ανοδικά κινήθηκαν 69 μετοχές, 69 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηκρανιώτη +30,00%, Fieratex +21,43%, Σφακιανάκης +20,00%, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέγειες +20,00% και Lavipharm +19,46%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Nutriart -20,00%, Τηλέτυπος -20,00%, Δούρος -20,00%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -10,42% και Pasal -8,72%.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού προτύπου, με παραγωγικές επενδύσεις
Στις 31 Ιανουαρίου ανακοινώνονται τα επενδυτικά σχήματα των δύο πρώτων καθεστώτων του Αναπτυξιακού. Δέσμευση για την επιστροφή κονδυλίων από επιδοτήσεις σε επενδυτικά σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος