Πολιτική

Huffington Post για τις καταδίκες ελλήνων πολιτών: “Επιχείρηση καθαρά χέρια”

 Για «επιχείρηση καθαρά χέρια» στην Ελλάδα μιλάει στην ιστοσελίδα της η Huffington Post με άρθρο της που τιτλοφορεί «Η Ελλάδα που αλλάζει».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά και στην πρόσφατη καταδίκη του Άκη Τζοχατζόπουλου, υπογραμμίζοντας πως «η ελπίδα μιας πραγματικής αλλαγής και ουσιαστικής δικαιοσύνης αρχίζει δειλά ν’ ανθίζει στην ελληνική κοινωνία που είναι βαθειά πληγωμένη από τα τέσσερα χρόνια κρίσης και λιτότητας. Το έχει ανάγκη».

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι η καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου αποτελεί «έκπληξη» αλλά και «πρωτιά στην ιστορία της χώρας».

«Πως είναι δυνατόν η ΝΔ να μην προστατεύσει ένα από τα πλέον γνωστά μέλη της, αναρωτήθηκαν πολλοί», σύμφωνα με το άρθρο.

«Οι Έλληνες είχαν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι ο δήμαρχος ή θα αθωωνόταν ή θα καταδικαζόταν με αναστολή», σημειώνει ο συντάκτης. «Η αντίληψη αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι πάντοτε έως σήμερα, ήταν παροιμιώδης η ατιμωρησία των πολιτικών. Είναι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες εγκατέλειψαν μαζικά τα παραδοσιακά κόμματα και στράφηκαν στα ακραία. Πώς είναι δυνατόν να ζητούνται θυσίες από ένα λαό όταν η πολιτική ελίτ βάζει το χέρι στην τσέπη χωρίς να λογοδοτεί;» υπογραμμίζει η Huffington Post.

Γίνεται επίσης αναφορά στην καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και στη δήμευση των ακίνητων περιουσιακών του στοιχείων καθώς και σε ποινικές διώξεις κατά πρώην υπουργών, σημειώνοντας ότι «προς γενική έκπληξη αυτή η απίστευτη “επιχείρηση καθαρά χέρια” δε φαίνεται ότι θα σταματήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οκτώ χρόνια φυλάκιση και δήμευση του ακινήτου στην Δ. Αρεοπαγίτου επέβαλλε το δικαστήριο στον Ακη Τσοχατζόπουλο

Παπαγεωργόπουλος μέσα από τη φυλακή: Έβαλα το καλό κοστούμι να ακούσω «αθώος» κι άκουσα «ισόβια»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης 1