Οικονομία

Σε νέα σύσκεψη οι αποφάσεις για τον φόρο ακινήτων

Την Παρασκευή σε νέα σύσκεψη θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με το νέο καθεστώς του ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος προγραμματίζεται να εφαρμοσθεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Στη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών εξετάστηκαν αλλά δεν οριστικοποιήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το αφορολόγητο ποσό που θα ισχύσει για τον νέο φόρο και την κλίμακα υπολογισμού του.

Για το αφορολόγητο ποσό εξετάζονται δύο σενάρια: το ένα προβλέπει να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 50.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας) και το άλλο στα 100.000 ευρώ.

Επίσης σε εκκρεμότητα βρίσκονται και οι αποφάσεις για τη βάση υπολογισμού του φόρου επί των αγροτεμαχίων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η είσπραξη σε ετήσια βάση εσόδων που θα υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφασίζουν για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Πόσο θα μειωθούν οι μισθοί – Δείτε τις επιπλέον κρατήσεις

Καταργεί τις αντικειμενικές η τρόικα στα ακίνητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα