Κόσμος

Έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα σε πειράματα με μεταλλαγμένο ρύζι

Οι κινεζικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι περισσότερα από 20 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα σε πειράματα που έκαναν Κινέζοι και Αμερικανοί ερευνητές οι οποίοι τους έδιναν μεταλλαγμένο ρύζι, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το Κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών έχει ήδη θέσει σε διαθεσιμότητα τον ερευνητή Γιν Σίαν εξαιτίας της εμπλοκής του στα πειράματα αυτά μετά τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το ρύζι, που χαρακτηριζόταν «χρυσό ρύζι», δινόταν στα παιδιά, πρόσθεσε το πρακτορείο.
 
Τις καταγγελίες έκανε η μη κυβερνητική οργάνωση Greenpeace. Σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο η οργάνωση αναφέρει ότι το ρύζι που ήταν γενετικά μεταλλαγμένο με στόχο να μειώνει την έλλειψη βιταμίνης Α δινόταν ως τροφή σε 24 παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών το 2008 στη διάρκεια πειραμάτων που πραγματοποιούνταν στην επαρχία Χουνάν.
 
Σύμφωνα με την Greenpeace, οι Αμερικανοί ερευνητές που εμπλέκονται στην υπόθεση συνδέονται με το ερευνητικό κέντρο για τη διατροφή του πανεπιστημίου Tufts στη Βοστόνη.
 
«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να σκεφτεί κανείς ότι ένας Αμερικανικός ερευνητικός οργανισμός χρησιμοποίησε παιδιά από την Κίνα ως πειραματόζωα για γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα», καταγγέλλει η οργάνωση.
 
Το Κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών αρνείται ότι είχε δώσει την άδεια ή ότι είχε συμμετάσχει στα πειράματα αυτά, αναφέρει το πρακτορείο Νέα Κίνα.
 
Οι υποστηρικτές αυτού του μεταλλαγμένου ρυζιού, το χρώμα του οποίου είναι κίτρινο ή πορτοκαλί, ισχυρίζονται ότι το προϊόν αυτό μπορεί να μειώνει την παιδική θνησιμότητα προσφέροντας επιπλέον βιταμίνη Α σε παιδιά που παρουσιάζουν έλλειψη.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικές εικόνες από επίθεση του Ισραήλ στην Υεμένη - Έξι νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από βομβαρδισμό
Το Ισραήλ «πρέπει να ξέρει πως δεν θα εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στη Γάζα, όποιες θυσίες κι αν χρειαστούν», ανέφερε ο Άμπντελ Καντέρ αλ Μουρτάντα, στέλεχος των Χούθι
Μια πυρόσφαιρα αναδύεται από το σημείο όπου σημειώθηκε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Σαναά
Σεργκέι Λαβρόφ: Η Ουκρανία θα πρέπει να μην ανήκει σε στρατιωτικό σχηματισμό και να μην έχει πυρηνικά – Οι όροι για μια συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μαζί με τη Γερμανία και την Τουρκία θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ουκρανίας
O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ 10